Γαλλία: «Έπεσε» μέχρι και… ξύλο για λίγη σοκολάτα (videos)

Κόσμος
Γαλλία: «Έπεσε» μέχρι και… ξύλο για λίγη σοκολάτα (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές χάους ακόμα και επεισόδια για τα οποία κλήθηκε και η αστυνομία εκτυλίχθηκαν σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, το οποίο αποφάσισε να βγάλει σε έκπτωση 70% τη… Nutella.

Tα 1,40 ευρώ σε σχέση με τα 4,50 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή του αγαπημένου αλείμματος φουντουκιού φάνηκαν ελάχιστα στους καταναλωτές που έσπευσαν σωρηδόν στα καταστήματα της αλυσίδας σχηματίζοντας ακόμα και ουρές.

Πλάνα από βίντεο που καταγράφηκαν δείχνουν τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν με τους αγοραστές να τρέχουν στα ράφια και το προσωπικό να προσπαθεί να τους ελέγξει.

Σε ένα από τα καταστήματα, ένας υπάλληλος στην προσπάθειά του να χωρίσει πελάτες τραυματίστηκε.

«Είναι σαν τα ζώα. Σε μία γυναίκα τράβηξαν τα μαλλιά, σε μία ηλικιωμένη έριξαν ένα κουτί στο κεφάλι της, άλλη είχε ματώσει στο χέρι. Ήταν φρικτό», δήλωσε πελάτης καταστήματος της αλυσίδας.

Από την άλλη επίσης, αν και οι Nutella ξεπούλησαν σε ορισμένα καταστήματα ακόμα και σε 15 λεπτά, εξέφρασαν παράπονα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι για τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ένα διαφορετικό σύστημα.

Σε ορισμένα καταστήματα πάντως εφαρμόστηκε η πολιτική των τριών δοχείων ανά πελάτη ώστε να μην υπάρξουν συγκρούσεις.

«Πιστεύω πως ήταν κυρίως γονείς που ήθελαν να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους κάνοντας και λίγη οικονομία επειδή δεν έχουν πολλά», δήλωσε ο οικολόγος ευρωβουλευτής Γιανίκ Ζαντό.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «αρκετά τρομακτικό (...) το γεγονός ότι άνθρωποι φθάνουν σε τέτοιο σημείο για να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ, επειδή δεν έχουν αυτά τα λίγα ευρώ» και κατήγγειλε «ένα καταναλωτικό μοντέλο που σήμερα λειτουργεί ξέφρενα».

Δείτε τα βίντεο:

https://twitter.com/kennyLebon/status/956481551621066753

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News