Σοκ στη Βρετανία: Ρομπότ παρενόχλησε σεξουαλικά κοριτσάκι

Κόσμος
Σοκ στη Βρετανία: Ρομπότ παρενόχλησε σεξουαλικά κοριτσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ αποκαλύφθηκε στη Βρετανία, έπειτα από την καταγγελία της μητέρας ενός 7χρονου κοριτσιού, καθώς ένα ρομπότ έκανε ανήθικες προτάσεις στο κοριτσάκι.

Το περιστατικό συνέβη στο Κεντ, με την μητέρα της 7χρονης να βρίσκει στο iPad της κόρης της τα προκλητικά μηνύματα.

«Σε προκαλώ να μου κάνεις κάτι πονηρό» ανέφερε το μήνυμα που εστάλη από το Cleverbot, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο. Σε ένα άλλο μήνυμα, το μηχάνημα λέει στο κορίτσι ότι «αγγίζω το σώμα σου ενώ σε φιλάω».

Όλα ξεκίνησαν όταν η 7χρονη από το Κεντ έπαιζε με το iPad ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή ένα ρομπότ, το οποίο της έστειλε μήνυμα λέγοντας της: «Θέλω να κάνεις κάτι άτακτο για μένα», με επόμενο μήνυμα: «Να αγγίξεις το σώμα σου όσο φιλιόμαστε»!

Η μητέρα της μικρής μόλις είδε το μήνυμα αναστατώθηκε και πήγε αμέσως στην αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός.

Το εν λόγω ρομπότ, που δημιουργήθηκε από Βρετανό επιστήμονα, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επικοινωνεί «ανθρώπινα», με αυτοματοποιημένες απαντήσεις βάσει προηγούμενων συνομιλιών.

Ο επιστήμονας Ρόλο Κάρπεντερ που δημιούργησε το πρόγραμμα με το «έξυπνο» ρομπότ κατέθεσε στην Αστυνομία και έδωσε όσα στοιχεία χρειάζονταν για να αποδειχτεί πως δεν υπήρξε παρέμβαση από κάποιον και πως όλα ήταν λάθος στο σύστημα, με την αστυνομία να μη μπορεί να κάνει κάτι για την υπόθεση.

«Είναι αηδιαστικό αυτό που συνέβη. Ένιωσα άρρωστη. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Προσπαθώ να διδάξω την κόρη μου το σωστό και το λάθος και πως κανείς δεν πρέπει να της λέει τέτοια λόγια. Ανησυχώ για το παιδί μου και όλα τα παιδιά όταν παίζουν παιχνίδια και έρχονται αντιμέτωπα με τέτοια πράγματα. Χάνεται έτσι η αθωότητα των παιδιών από νωρίς. Είμαι αναστατωμένη και πρέπει να ειδοποιηθούν όλοι οι γονείς γι' αυτό. Τα παιδιά είναι αθώα και δε καταλαβαίνουν τις επιπτώσεις», είπε η μητέρα της 7χρονης.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News