Γερμανία: Νεκρός από πτώση δέντρου εξαιτίας της «Φρειδερίκης»

Κόσμος
Γερμανία: Νεκρός από πτώση δέντρου εξαιτίας της «Φρειδερίκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νεκρός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της καταιγίδας «Φρειδερίκη», που πλήττει από το πρωί την κεντρική και δυτική Γερμανία με ανέμους, η ταχύτητα των οποίων προβλέπεται να φθάσει μέχρι και τα 160 χλμ την ώρα.

Πρόκειται για έναν 59χρονο άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στο Έμεριχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ ήδη αναφέρονται πολλοί τραυματισμοί από πτώσεις δέντρων και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων σε όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στην Κάτω Σαξονία και στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η «Φρειδερίκη» αναμένεται να πλήξει, ακόμη, τα κρατίδια της Έσσης, της Θουριγγίας, της Σαξονίας, της Σαξονίας-Άνχαλτ, το βόρειο τμήμα της Βαυαρίας, το νοτιοδυτικό του Βρανδεμβούργου και την περιοχή των Άλπεων σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων. Σε αυτές τις περιοχές οι μετεωρολόγοι συνιστούν στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και γενικότερα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για τον κίνδυνο πτώσης δέντρων και πάγου ή καταστροφών σε δρόμους, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Από το πρωί έχουν ακυρωθεί πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Μονάχου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου, του Ανόβερου, της Βρέμης και της Κολωνίας και όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News