default-image

"Λευκός καπνός" στη Γερμανία, σχηματίστηκε κυβέρνηση

Κόσμος
"Λευκός καπνός" στη Γερμανία, σχηματίστηκε κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων του "μεγάλου" συνασπισμού (CDU/CSU, SPD), Άγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κύκλους των διερευνητικών συνομιλιών τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα "Die Welt".

Για ένα έγγραφο «πάρε-δώσε, όπως θα έπρεπε άλλωστε», έκανε λόγο η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ (CDU) αναφερόμενη στο 28σέλιδο κείμενο στο οποίο αποτυπώνεται η συμφωνία των κομμάτων στις διερευνητικές συνομιλίες.

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι η συμφωνία αίρει σημαντικά εμπόδια για την γερμανική κοινωνία, «προκειμένου να ζούμε καλά και σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια από τώρα».

Ο Μάρτιν Σουλτς (SPD) από την πλευρά του μίλησε για ενα «εξαιρετικό αποτέλεσμα», το οποίο μπορεί να προτείνει στο κόμμα του να στηρίξει, ενώ ο Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) δήλωσε «πολύ και εξαιρετικά ικανοποιημένος» από το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

Ήδη πάντως σημειώνονται οι πρώτες αντιδράσεις, με τους Πράσινους να επικρίνουν τις προβλέψεις για το Κλίμα, αλλα και των βουλευτή του SPD Μάρκο Μπίλοου να μιλάει για «ντροπιαστικό αποτέλεσμα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News