default-image

Ο Μπερλουσκόνι επέστρεψε και δίνει συμβουλές για το ευρώ

Κόσμος
Ο Μπερλουσκόνι επέστρεψε και δίνει συμβουλές για το ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και ότι ο κύριος σύμμαχός του στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, η Λέγκα του Βορρά, συμφωνεί πως μια αποχώρηση από το κοινό νόμισμα δεν θα ήταν βιώσιμη για την οικονομία.

Ο επικεφαλής της Λέγκας, ο Ματέο Σαλβίνι, έχει δώσει μικτές ενδείξεις σχετικά με το ευρώ, το οποίο πολλοί Ιταλοί κατηγορούν για την κακή κατάσταση της οικονομίας τους.

Περιγέλασε την ιδέα για ένα δημοψήφισμα, η οποία προτείνεται από το αντίπαλο Κίνημα 5 Αστέρων, ωστόσο μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε δεσμευθεί να διορθώσει το «λάθος» του ενιαίου νομίσματος.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ελπίζει να ηγηθεί της επιστροφής της κεντροδεξιάς στην εξουσία τον Μάρτιο, δήλωσε πως η διαχείριση του κοινού νομίσματος θα πρέπει να συνεχισθεί με τον τρόπο που γίνεται από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Ο Σαλβίνι δεν είναι πλέον της άποψης ότι θα πρέπει να φύγουμε από το ευρώ», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι. «Έχει καταλάβει πως δεν θα ήταν βιώσιμο για την οικονομία μας».

Το κεντροδεξιό κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Βορρά και ένα δεύτερο ακροδεξιό κόμμα, οι Αδελφοί της Ιταλίας, φαίνονται έτοιμα να κερδίσουν τις εκλογές στις 4 Μαρτίου, αλλά φαίνεται ότι θα υπολείπονται της απόλυτης πλειοψηφίας.

Η εχθρότητα έναντι του ευρώ είναι ένα κορυφαίο θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και η προοπτική ότι κόμματα που τάσσονται κατά του κατεστημένου μπορεί να προσπαθήσουν να αποσύρουν τη χώρα από το ενιαίο νόμισμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στις χρηματαγορές.

Ο Μπερλουσκόνι και άλλοι υποστηρίζουν πως το ευρώ εισήχθη στην Ιταλία με υπερβολικά υψηλή ισοτιμία έναντι της παλιάς ιταλικής λιρέτας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News