Κόσμος

Σφοδρή κακοκαιρία με δκεαοκτώ νεκρούς στις ΗΠΑ (vid-pics)

Το εξαιρετικά σφοδρό ψύχος και η κακοκαιρία του τελευταίου διαστήματος στις ΗΠΑ έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δεκαοκτώ ανθρώπους, ενώ χιόνι και πάγος αναμένεται να απλωθούν την Τετάρτη και σε σημεία του νότου της χώρας, πράγμα αρκετά σπάνιο.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού (NWS) προβλέπει έλευση χιονιού και παγωμένης βροχής στην ακτογραμμή του Ατλαντικού από τη Φλόριντα έως τη Βόρεια Καρολίνα.

Οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, προειδοποιούν ότι οι καιρικές συνθήκες θα καταστήσουν την οδήγηση δύσκολη έως επικίνδυνη.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και στις μετακινήσεις με τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να είναι κλειστά. Εκχιονιστικά μηχανήματα και συνεργεία καθαρισμούν καταβάλουν αγωνιώδης προσπάθειες για να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Επίσης κλειστά είναι τα αεροδρόμια JFK La Guardia της Νέας Υόρκης από την Πέμπτη, με αποτέλεσμα πάνω από τρεις χιλιάδες πτήσεις να ακυρωθούν, «εγκλωβίζοντας» χιλιάδες ταξιδιώτες, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν και από το αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες σε 13 Πολιτείες, από τις ακτές από τη Βόρεια Καρολίνα έως το Μέιν, την ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για ανέμους ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα.

Για τη Βοστώνη αλλά και τις παράκτιες περιοχές στη βόρεια Νέα Αγγλία οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά.

Τουλάχιστον 65.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Σχόλια