Το Ισλαμικό Κράτος «χτύπησε» στην Καμπούλ με δεκάδες νεκρούς

Κόσμος
Το Ισλαμικό Κράτος «χτύπησε» στην Καμπούλ με δεκάδες νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση ενός βομβιστή καμικάζι στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, τόνισαν αξιωματούχοι.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό του όργανο, πρακτορείο Amaq, το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς ωστόσο να παραθέσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει αυτό τον ισχυρισμό.

Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης με στόχο παράνομους διακινητές ναρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Ένας βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε (…) κοντά σε μια ομάδα των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Νασράτ Ραχίμι.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή τη στιγμή ότι 11 σοροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς και 25 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Οαχίντ Ματζρόχ.

«Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αλλάξει, καθώς ασθενοφόρα συνεχίζουν να καταφθάνουν», πρόσθεσε.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για 20 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, Μπασίρ Μουτζαχίντ, ο δράστης, που ήταν πεζός, πυροδότησε τον βομβιστικό μηχανισμό «πολύ κοντά» σε μια ομάδα αστυνομικών, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε και τραυματίζοντας επιπλέον 11.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News