Κόσμος

Γέμισαν με αφίσες τα Σκόπια: «Το όνομά μας είναι Μακεδονία»

Με αφίσες που αναγράφουν «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» γέμισαν τα Σκόπια, με πρωτοβουλία της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης «''Μακεδονική'' Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά.

Μάλιστα το MHRMI, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, ενώ τοποθέτησε σχετικές γιγαντοαφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σκοπίων.

Οι αφίσες, στις οποίες "πρωταγωνιστεί" ένα παιδάκι, αναφέρουν προκλητικά:

«Μην ξεγελιέστε από τους όρους "διεθνείς", "διμερή" και "συνταγματική". Εάν το όνομα της "Μακεδονίας" αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα», «Θέλετε να αποκαλείστε "Nεομακεδόνες", "Βορειομακεδόνες","Σκοπιανοί","Βαρντατσιώτες" ή απλά "Μακεδόνες";»

«Αυτό που προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τώρα ανακοινώνεται δημόσια  πως το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα και η ιστορία μας αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων για να ικανοποιηθούν οι καταπιεστές μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της πλέον ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Σκοπιανών του Καναδά, που βασικό της έμβλημα έχει τον Ήλιο της Βεργίνας και τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το protothema.gr, το MHRMI, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Ζάεφ ζητώντας τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τις οποίες χαρακτηρίζει «ρατσιστικές και αντι-''μακεδονικές''»

Σχόλια