default-image

Τρίτη δολοφονία πολιτικού σε λίγες μέρες στο Μεξικό

Κόσμος
Τρίτη δολοφονία πολιτικού σε λίγες μέρες στο Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας δημοτικός σύμβουλος, μέλος του αριστερού Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) δολοφονήθηκε στην Πολιτεία Ταμπάσκο στο νοτιοανατολικό Μεξικό, στην τρίτη δολοφονία στελέχους του ιδίου κόμματος μέσα σε τρεις, ανακοίνωσε χθες η π0λιτική παράταξή του.

«Ανακοινώνουμε τη δολοφονία του συντρόφου μας Γκαμπριέλ Ερνάντες Αρίας, δημοτικού συμβούλου του @PRDMexico στον δήμο Χαλάπα Ταμπάσκο και αξιώνουμε την τιμωρία των ενόχων», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του κόμματος Μανουέλ Γρανάδος.

Επίσης επισύναψε μήνυμα, στο οποίο η ΚΕ του PRD «καταδικάζει τη δολοφονία» και ζητεί επίσης την τιμωρία των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η σορός του Γκαμπριέλ Ερνάντες εντοπίσθηκε χθες το πρωΐ στην κατοικία του, στην κοινότητα Καλικάντο, στην Πολιτεία Ταμπάσκο, φέρουσα πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η εισαγγελία δεν ήταν σε θέση να δώσει άμεσα διευκρινήσεις για την αιτία του εγκλήματος.

Η δολοφονία του δημοτικού συμβούλου είναι το τρίτο έγκλημα που διαπράττεται κατά δημοσίου λειτουργού που ανήκει στο PRD. Την Παρασκευή είχε δολοφονηθεί από ένοπλη συμμορία, ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο, ο δήμαρχος της κοινότητας Πελατλάν, στην Πολιτεία Γκερέρο (νότια) Αρτούρο Γκόμες, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε δολοφονηθεί ενώ οδηγουσε σε αυτοκινητόδρομο, ο βουλευτής της Πολιτείας Χαλίσκο (δυτικά) Σαούλ Γαλίνδο. Ο γιός του που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο βγήκε σώος.

Οι τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί στο Μεξικό, ιδίως δήμαρχοι και βουλευτές, συχνά πέφτουν θύματα της δράσης των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που λυμαίνονται πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News