default-image

Αφγανιστάν: 46 εκ. από τη UNICEF για να πάνε παιδιά σχολείο

Κόσμος
Αφγανιστάν: 46 εκ. από τη UNICEF για να πάνε παιδιά σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) θα χορηγήσει στο Αφγανιστάν χρηματοδότηση ύψους 46 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου παιδιά που στερούνται την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας να πάνε στο σχολείο σε όλη τη χώρα, μετέδωσε αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του εκπαιδευτικού συστήματος του Αφγανιστάν, που επικαλέστηκε, περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας. Από αυτά τα παιδιά, υπολογίζεται ότι το 75% είναι κορίτσια.

Το TOLOnews, ένα ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο που διαθέτει επίσης έναν από τους γνωστότερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους του Αφγανιστάν, ανέφερε ότι η UNICEF θα κατανείμει τη χρηματοδότηση βάσει συμφωνίας που σύναψε με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το δίκτυο, τα κεφάλαια που θα χορηγηθούν στο υπουργείο έχουν στόχο τόσο να προσφερθεί βοήθεια στα παιδιά με την ενίσχυση των τοπικών δομών εκπαίδευσης, όσο και να αυξηθούν οι δυνατότητες του ίδιου του υπουργείου Παιδείας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News