Κόσμος

Ιαπωνία: Την είχαν κλεισμένη επί 15 χρόνια σε ένα δωμάτιο

Μία είδηση που σοκάρει κυριολεκτικά, κάνει το γύρω του διαδικτύου και η οποία έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία

Μία είδηση που σοκάρει κυριολεκτικά, κάνει το γύρω του διαδικτύου και η οποία έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία. Πρόκειται για μία 33χρονη γυναίκα, την οποία είχαν κλειδώσει επί χρόνια οι γονείς της σε ένα δωμάτιο γιατί πίστευαν πως ήταν βίαιη επειδή έπασχε από νοητική ασθένεια.

Η 33χρονη γυναίκα που είχε ύψος 1,45 και ζύγιζε μόλις 19 κιλά, ζούσε πραγματικά στη φρίκη επί 15 χρόνια.

Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ένα ζευγάρι, του οποίου η 33χρονη κόρη πάγωσε μέχρι θανάτου σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, στο οποίο την είχαν περιορίσει για χρόνια, διότι πίστευαν ότι έπασχε από κάποιας μορφής νοητική ασθένεια που την έκανε βίαιη.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι η σορός της Αΐρι Κακιμότο βρέθηκε σε κατάσταση οξέος υποσιτισμού αφού οι γονείς της δήλωσαν το θάνατό της το Σάββατο. Είχε ύψος 145 εκατ. και βάρος μόλις 19 κιλών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει ο ιστότοπος protothema.gr, ο 55χρονος Γιασουτάκα Κακιμότο και η 53χρονη Γιουκάρι Κακιμότο ομολόγησαν ότι τάιζαν την κόρη τους μόλις μια φορά την ημέρα και ότι την κρατούσαν περιορισμένη στο δωμάτιο των 3 τετραγωνικών μέτρων για περίπου 15 χρόνια.

«Η κόρη μας ήταν νοητικά ασθενής και από την ηλικία των 16 ή 17 έγινε βίαιη, άρα την κρατήσαμε μέσα στο δωμάτιο», δήλωσαν οι γονείς σύμφωνα με την αστυνομία.

Την βρήκαν νεκρή

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι γονείς κατασκεύασαν ένα μικρό δωμάτιο, στο οποίο είχαν εγκαταστήσει κάμερα και διπλή πόρτα που μπορεί να κλειδωθεί μόνο απ' έξω.

Το δωμάτιο διέθετε επίσης μια αυτοσχέδια τουαλέτα και ένα σωλήνα που συνδεόταν με μια δεξαμενή νερού στο εξωτερικό χώρο.

Έξω από το σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από δίμετρο φράκτη, είχαν εγκαταστήσει περίπου 10 κάμερες παρακολούθησης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι γονείς βρήκαν την κόρη τους νεκρή στις 18 Δεκεμβρίου αλλά δήλωσαν το θάνατό της το Σάββατο. «Θέλαμε να είμαστε μαζί με την κόρη μας», δήλωσαν σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ζευγάρι συνελήφθη κατηγορούμενο ότι εγκατέλειψε τη σορό της κόρης τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μια εξέλιξη την οποία συνήθως ακολουθούν σοβαρότερες κατηγορίες.  

Σχόλια