Κόσμος

«Μοιράζεσθαι» &«θεμελιώδη ιδανικά» κινέζικη λέξη της χρονιάς

Το «μοιράζεσθαι» και τα «θεμελιώδη ιδανικά» επελέγησαν ως ο Κινεζικός Χαρακτήρας και Λέξη της Χρονιάς 2017, αντίστοιχα, στην Κίνα.

Το «μοιράζεσθαι» και τα «θεμελιώδη ιδανικά» επελέγησαν ως ο Κινεζικός Χαρακτήρας και Λέξη της Χρονιάς 2017, αντίστοιχα, στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, επιλέχθηκε επίσης η «νοημοσύνη» και η «κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα» ως ο Διεθνής Κινεζικός Χαρακτήρας και Λέξη της Χρονιάς, αντίστοιχα.

Το μοιράζεσθαι προέρχεται από την «οικονομία διαμοιρασμού», του επιχειρηματικού μοντέλου που έχει γίνει δημοφιλές στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Η έκφραση «παραμένουμε πιστοί στα 'θεμελιώδη ιδανικά μας' και συνεχίζουμε να βαδίζουμε προς τα εμπρός» έχει χρησιμοποιηθεί από Κινέζους ηγέτες και αξιωματούχους σε πολλές περιπτώσεις.

Το 2017, η τεχνητή νοημοσύνη ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες ιδέες στον κόσμο και «μια κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα» είναι μια έννοια που η Κίνα προώθησε στην παγκόσμια σκηνή, αντιπροσωπεύοντας την αναζήτηση ενός πιο ισότιμου, ειρηνικού και ανοικτού κόσμου. Οι ειδικοί λένε ότι οι χαρακτήρες και οι λέξεις που επελέγησαν αντικατοπτρίζουν τις ειδήσεις, τη ζωή και τη δημόσια σκέψη στην Κίνα, αντανακλώντας τους καιρούς που αλλάζουν.

Οι κινεζικοί χαρακτήρες και οι λέξεις επελέγησαν ανάμεσα από αρκετές χιλιάδες προτάσεις και ύστερα από 200 εκατομμύρια επισκέψεις χρηστών του Διαδικτύου τον τελευταίο μήνα.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται εδώ κι 12 χρόνια. Φέτος, πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κινεζικό Κέντρο Έρευνας της Γλώσσας, το Commercial Press, το People.cn και το QQ.com.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια