Κόσμος

43 νεκροί από τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες

Οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί οι δεκάδες αγνοούμενοι που καταπλακώθηκαν στις λάσπες εξανεμίζονται

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα που πλήττει τις κεντρικές Φιλιππίνες. Την ίδια ώρα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί οι δεκάδες αγνοούμενοι που καταπλακώθηκαν στις λάσπες εξανεμίζονται.

Η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ κατευθύνθηκε χθες προς την Νότια Θάλασσα της Κίνας. Περνώντας από τα νησιά στο κέντρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων προκάλεσε  θανατηφόρες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, 43 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ ακόμη 45 εξακολουθούν να αγνοούνται, οι περισσότεροι μετά τις κατολισθήσεις στο μικρό νησί Μπιλαράν.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται όμως δεν βρίσκουμε κανέναν ζωντανό. Βρίσκουμε μόνο πτώματα», δήλωσε ο Σοφρόνιο Ντασίγιο τοπικός αξιωματούχος.«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να βρούμε κάποιον επιζώντα, αλλά οι ελπίδες μας εξανεμίζονται», πρόσθεσε.

Εκσκαφείς ψάχνουν στη λάσπη προσπαθώντας να βρουν θύματα μέσα στα σπίτια του Μπιλαράν, ένα νησί που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλας.

Σχεδόν οι μισοί από τους 100.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της καταιγίδας εξακολουθούν να διαμένουν σε καταφύγια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια