Κόσμος

Επέκταση του στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο

Σε κοινή διάσκεψη του, το Κογκρέσο στις Φιλιππίνες ενέκρινε σήμερα στην χρονική επέκταση της εφαρμογής για ένα έτος, του στρατιωτικού νόμου.

Σε κοινή διάσκεψη του, το Κογκρέσο στις Φιλιππίνες ενέκρινε σήμερα στην χρονική επέκταση της εφαρμογής για ένα έτος, του στρατιωτικού νόμου που εφαρμόζεται στο νησί Μιντανάο.

Το Κογκρέσο υποστήριξε με την απόφασή του τις κινήσεις του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε για την αντιμετώπιση της απειλής των μουσουλμάνων εξτρεμιστών.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν ενημερώσει το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα ότι ένοπλοι που είναι πιστοί στο Ισλαμικό Κράτος ανασυγκροτούνται και στρατολογούν νέους μαχητές. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, οι κινήσεις αυτές, έχουν ως στόχο την διεξαγωγή επιθέσεων κατά της νότιας περιοχής των Φιλιππίνων, όπου διαμένουν 22 εκατομμύρια κάτοικοι και αποτελούν την μουσουλμανική μειοψηφία.

Από την άλλη μεριά, οι επικριτές της απόφασης αυτής, υποστήριξαν ότι ένας χρόνος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για την διατήρηση της εφαρμογής του στρατιωτικού νόμου, ενώ το μέτρο δεν τηρεί μία ουσιαστική συνταγματική προϋπόθεση.

AΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια