default-image

Πατριαρχικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ

Κόσμος
Πατριαρχικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην 9η Δεκεμβρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Αικατερίνμπουργκ, συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας κ.Ευγένιο Κουβάϊσεφ, στο Κυβερνείο της πόλεως, συνοδευόμενος από τον οικείο ποιμενάρχη Σεβασμ. Μητροπολίτη Αικατερινβούργου και Βερχοτούρας κ.Κύριλλο και τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Καρθαγένης κ.Μελέτιο.

Ο Εξοχ. Κυβερνήτης, εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του Πατριάρχου στην περιοχή.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για το πολύπλευρο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλη την Αφρική.  

Σήμερα, 10η Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα παρουσίας του Πατριάρχου στην Ρωσία, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προεξήρχε της πανηγυρικής Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, στο Καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ Νοβοτίχβιν, όπου αποθησαυρίζεται θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.  

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αικατερινβούργου κ.Κύριλλος, Καρθαγένης κ.Μελέτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ.Λεωνίδας, οι Επίσκοποι Νίζνι Ταγκίλ και Σερώφ κ.Ιννοκέντιος, Κάμενσκ και Αλαπάγιεβσκ κ.Μεθόδιος και Σρεντνεράλσκι κ.Ευγένιος.

Το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι με ευλάβεια και τάξη προσήλθαν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, από δώδεκα Άγια Ποτήρια.

To απόγευμα της ιδίας, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κατοικία του Κυβερνήτη Σβερντλόφσκ κ.Ευγένιου Κουβάϊσεφ, στο πλαίσιο της «Ημέρας των Ηρώων της Πατρίδας», κατά την διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν με το μετάλλιο του «Τάγματος της Αγίας Αικατερίνης» δέκα ενεργοί πολίτες, για την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός απο τον Σεβασμ. κ.Κύριλλο,  στην Μητροπολιτική κατοικία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News