default-image

Ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

Κόσμος
Ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν πέρασαν στο έδαφος του Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ερρίφθησαν ρουκέτες σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χεζμπολάχ στηρίζει τη νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα

Η πανίσχυρη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στηρίζει τις εκκλήσεις για μια νέα Ιντιφάντα, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και παρότρυνε τους υποστηρικτές της να στηρίξουν την "αντίσταση".

"Στηρίζουμε την έκκληση για μια νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση) και την κλιμάκωση της αντίστασης που είναι η μεγαλύτερση, σημαντικότερη και πιο σοβαρή απάντηση στην αμερικανική απόφαση" είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ερντογάν και πάπας Φραγκίσκος συμφώνησαν ότι η αλλαγή του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ πρέπει να αποφευχθεί      

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πάπας Φραγκίσκος συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ότι οποιαδήποτε απόπειρα να αλλάξει το καθεστώς της Ιερουσαλήμ θα πρέπει να αποφευχθεί, έγινε γνωστό από πηγές του γραφείου του Τούρκου προέδρου.

«Δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η Ιερουσαλήμ είναι ιερή στους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πάπας Φραγκίσκος επισήμαναν ότι οποιαδήποτε απόπειρα να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει στην πόλη θα πρέπει να αποφευχθεί» ανέφεραν οι πηγές.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε την αμερικανική πολιτική δεκαετιών αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News