Κόσμος

Πόσο θα κοστίσει το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την Ε.Ε.;

Οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές κατέληξαν σε έναν διακανονισμό για τον λεγόμενο «λογαριασμό» του Brexit, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιθανή συμφωνία στις συνομιλίες που θα έχουν τον Δεκέμβριο για το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου, των εμπορικών σχέσεών τους μετά το «διαζύγιο», υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Πηγές και από τις δύο πλευρές είπαν στην εφημερίδα ότι έχει επιτευχθεί μια «κατ' αρχήν συμφωνία» σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητούν οι Βρυξέλλες.

Οι πηγές, που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν ότι οι όροι συμφωνήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, μετά από εντατικές, παρασκηνιακές συνομιλίες που είχε ο Βρετανός διαπραγματευτής Όλιβερ Ρόμπινς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα ζητηθεί από τη Βρετανία κυμαίνεται μεταξύ 45-55 δισεκ. ευρώ.

Άμεση αντίδραση

Πάντως Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Daily Telegraph που ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία.

«Δεν αναγνωρίζω αυτήν την παρουσίαση των διαπραγματεύσεων» είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα καταβάλει η Βρετανία για το «διαζύγιό» της από την ΕΕ κυμαίνεται μεταξύ 45-55 δισεκ. ευρώ.

Πηγή: Thetoc.gr

Σχόλια