default-image

ΕΕ-Β. Κορέα: Απαράδεκτη παραβίαση των υπορεώσεών της

Κόσμος
ΕΕ-Β. Κορέα: Απαράδεκτη παραβίαση των υπορεώσεών της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα αποτελεί «μια επιπλέον απαράδεκτη παραβίαση» των διεθνών της υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Η εκτόξευση αντιπροσωπεύει μια επιπλέον σοβαρή πρόκληση και μια σοβαρή απειλή προς τη διεθνή κοινότητα» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο Ντ. Τραμπ ενημερώθηκε ενώ ο πύραυλος ήταν σε πορεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά με τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος αυτός βρισκόταν ακόμα σε πορεία, έγινε σήμερα γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Αυτή η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, που τους τελευταίους δύο μήνες δεν είχε προχωρήσει σε κάποια πυραυλική δοκιμή, αποτελεί ένδειξη ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς αψηφά τις διπλωματικές προσπάθειες του Ρεπουμπλικανού προέδρου, που πρόσφατα επέστρεψε από μια μακρά περιοδεία στην Ασία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, στόχευε στο «να ενώσει τον κόσμο εναντίον της απειλής που θέτει» η Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ βρισκόταν σε επίσκεψη στο Κογκρέσο τη στιγμή της εκτόξευσης και «ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη σε πορεία» είπε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ αναμένεται να κάνει δηλώσεις από ώρα σε ώρα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, ο συνταγματάρχης Ρομπ Μάνινγκ, διευκρίνισε ότι ο αμερικανικός στρατός ανίχνευσε «γύρω στις 13.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Ελλάδας)» μια «πιθανή εκτόξευση πυραύλου εκ μέρους της Β. Κορέας».

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς τα ανατολικά από την επαρχία Πιονγκάν, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η Σεούλ είχε κάνει λόγο για ενδείξεις κάποιας δραστηριότητας σε μια πυραυλική βάση στη Βόρεια Κορέα, ενώ η Πιονγκγιάνγκ δεν είχε προχωρήσει σε εκτόξευση από την 15η Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News