default-image

Η έκρηξη του ηφαιστείου Agung στο Μπαλί (video)

Κόσμος
Η έκρηξη του ηφαιστείου Agung στο Μπαλί (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρυχάται ξανά με μία σειρά εκρήξεων το ηφαίστειο Agung στο Μπαλί με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις προς τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η δεύτερη έκρηξη σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας έχει εντείνει την ανησυχία για μία πολύ σοβαρότερη έκρηξη με τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου

Το ηφαίστειο Agung εξερράγη το Σάββατο το απόγευμα και τρεις φορές την Κυριακή, φωτίζοντας τον κρατήρα του με ένα λαμπερό πορτοκαλί χρώμα και στέλνοντας τέφρα και καπνούς σε ύψος 4.000  μέτρων στην ατμόσφαιρα. Η στάχτη μετακινήθηκε προς το γειτονικό νησί Λομπόκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί.

Η ζώνη έκρηξης που έχει δημιουργηθεί και εκτείνεται στα 7,5 χιλιόμετρα από τον κρατήρα, διατηρείται, μετά την απομάκρυνση 185.000 κατοίκων της περιοχής που ακολούθησε την έκρηξη του Σεπτεμβρίου. Οι Αρχές έχουν δώσει εντολή να απομακρυνθούν όσοι έχουν παραμείνει στην περιοχή. Εκτιμάται ότι 25.000 to 30.000 άνθρωπο δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από την τέφρα έχουν επηρεαστεί πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Virgin Australia, Qantas, KLM και Jetstar, ενώ το αεροδρόμιο δεν έχει κλείσει. Ωστόσο, οι εταιρίες συνιστούν τους πολίτες να επικοινωνούν με τον αερομεταφορέα τους

Το ηφαίστειο Agung, η έκρηξη του οποίου το 1963 είχε προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 1.600 ανθρώπων, ξύπνησε τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News