default-image

Αίγυπτος: Βίντεο - σοκ από τη στιγμή της έκρηξης

Κόσμος
Αίγυπτος: Βίντεο - σοκ από τη στιγμή της έκρηξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 235 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο τέμενος στο Σινά, σύμφωνα με την αιγυπτιακή δημόσια τηλεόραση, ενώ οι τραυματίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 120.

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης. Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου καταγράφηκε από κάμερα ατόμου που βρισκόταν εντός του ναού.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν θύματα της επίθεσης από το σημείο προς κοντινά νοσοκομεία μετά την επίθεση στο τέμενος Αλ Ράουνταχ στην Μπιρ αλ-Άμπεντ, δυτικά της πόλης Αρίς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ο πρόεδρος Φάταχ αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται μια εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Σινά όπου μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια. Οι μαχητές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεών τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την πολύνεκρη επίθεση στο τέμενος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News