Κόσμος

Κίνα: Οικογένειες νοικιάζουν τα σπίτια τους... σε τουρίστες

Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται στην Κίνα το φαινόμενο των «οικογενειακών πανδοχείων» όπου ιδιοκτήτες παραχωρούν τα σπίτια που δεν χρησιμοποιούν με βραχυχρόνια μίσθωση, συνήθως σε τουρίστες.

Η τουριστική βιομηχανία στην Κίνα αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ένωση Τουρισμού της Κίνας.

Ο αριθμός των οικογενειακών πανδοχείων και ξενώνων στην κινεζική ενδοχώρα έφθασε περίπου τα 200.000, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 300%. Πάνω από 20.000 παρόμοιες «επιχειρήσεις» βρίσκονται στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και η συγκέντρωση των οικογενειακών πανδοχείων ενισχύουν την ανάπτυξη των περιφερειακών τουριστικών αγορών, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει την αξία των ίδιων των οικημάτων.

Η εγχώρια τουριστική βιομηχανία της Κίνας το 2016 απέφερε κέρδη περίπου 3,9 τρισεκ. γιουάν (589,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ προβλέπεται τα έσοδα να αυξηθούν στα 7 τρισεκ. γιουάν έως το 2020. Μέχρι το 2020, οι επενδύσεις στον τουρισμό αναμένεται να φτάσουν τα 2 τρισεκ. γιουάν και ο τομέας θα συμβάλει σε ποσοστό άνω του 12% στην αύξηση του ΑΕΠ, σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό (2016-2020).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια