Κόσμος

Ντοκιμαντέρ για τον πρώτο Αφροαμερικανό δήμαρχο Νέας Υόρκης

Ντοκιμαντέρ για τον πρώτο (και μοναδικό) Αφρο-Αμερικανό δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Ντίνκινς με τίτλο «RUN DND» είναι στο στάδιο των γυρισμάτων.

Ντοκιμαντέρ για τον πρώτο (και μοναδικό) Αφρο-Αμερικανό δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Ντίνκινς με τίτλο «RUN DND» είναι στο στάδιο των γυρισμάτων.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που θα εστιάζει στις μέρες που ο Ντέιβιντ Ντίκινς ήταν υποψήφιος και στην περίοδο που ανέλαβε δημαρχιακά καθήκοντα θα προβληθεί αύριο πρώτη φορά σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνουν ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Ντίκινς, Κεν Σάνσαϊν και η σύζυγός του Νάνσι Χολάντερ κα ο δικηγόρος, Σιντ Νταβίντοφ.

Σκηνοθετημένο από την πρώην βοηθό του Ντέιβιντ Ντίνκινς, Λόρα Χαρτ το «Run DND» επιδιώκει να καταγράψει τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες και τα σημεία ανάφλεξης, όπως τα είδαν σημαντικοί πολιτικοί, οι συνεργάτες τους, δημοσιογράφοι, πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 1990 έως το 1993, σύμφωνα με το Page Six.

«Βλέπω τη Νέα Υόρκη ως ένα πανέμορφο μωσαϊκό φυλών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, εθνικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού» είχε τονίσει στην ομιλία του την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

Οι φυλετικές ταραχές στην περιοχή Κράουν Χάιτς στο Μπρούκλιν το 1991 με αντιμαχόμενες πλευρές από τη μία Αφρο-Αμερικανούς και κατοίκους με καταγωγή από την Καραϊβική και Χασιδικούς Εβραίους από την άλλη που ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου λίγο μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα του στοίχισαν μία δεύτερη δημαρχιακή θητεία. Ο Ντίνκις, που είχε εκλεγεί με την υπόσχεση να συμφιλιώσει μια φυλετικά χωρισμένη πόλη, ανέλαβε την ευθύνη επειδή άφησε την αναταραχή να κλιμακωθεί για αρκετές ημέρες. Ο δήμαρχος είχε παραδεχθεί ότι έπρεπε να είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να τερματίσει τη βία νωρίτερα απ' ό, τι έκανε.

Σήμερα στα 90 του χρόνια ο Ντέιβιντ Ντίνκινς είναι πιο δραστήριος και ενώνει με τα δεσμά του γάμου πολλά ζευγάρια στην πόλη της Νέας Υόρκης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια