default-image

Χαμός με το θάνατο του 14χρονου μοντέλου στην Κίνα

Life
Χαμός με το θάνατο του 14χρονου μοντέλου στην Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κινεζικό πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπεί μια 14χρονη Ρωσίδα, η οποία πέθανε έπειτα από τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μόδας της Σανγκάης, διέψευσε τις κατηγορίες ότι η έφηβη ήταν εξουθενωμένη και είχε δουλέψει υπερβολικά πολλές ώρες.

Η Βλάντα Ντζιούμπα πέθανε την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Κίνας. Παρά το νεαρόν της ηλικίας της, της επιτρεπόταν με βάση τον κινεζικό νόμο να εργάζεται ως μοντέλο.

Το κορίτσι ξεκίνησε να έχει ζαλάδες και να νιώθει αδιάθετο την περασμένη Τρίτη και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σανγκάης, όπου κατέληξε την Παρασκευή έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα The Siberian Times έγραψε ότι η 14χρονη πέθανε από μηνιγγίτιδα η οποία πυροδοτήθηκε από υπερκόπωση έπειτα από μια "υπερβολικά κουραστική επίδειξη μόδας στη Σανγκάη".

"Λυπούμαστε που χάσαμε έναν άγγελο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του πρακτορείου ESEE στη Σανγκάη στο αντίστοιχο του Twitter, το κινεζικό Weibo, επισημαίνοντας ότι η Εβδομάδα Μόδας της Σανγκάης ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου και η νεαρή ένιωσε αδιαθεσία έξι μέρες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει άλλη επαγγελματική υποχρέωση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του πρακτορείου Ζενγκ Γι δήλωσε στην κρατική Global Times ότι το μοντέλο εργαζόταν το νόμιμο καθημερινό οκτάωρο κατά την δίμηνη παραμονή του στην Κίνα πριν από τον θάνατό του.

"Η Ντζιούμπε είχε 16 διαφορετικές δουλειές στη διάρκεια της δίμηνης παραμονής της στην Κίνα και έκανε τακτικά διαλείμματα στη διάρκεια της εργασίας της", είπε χθες στην εφημερίδα ο Ζενγκ.

Μετά την διοργάνωση στη Σανγκάη το κορίτσι ταξίδεψε ως την πόλη Γιγού, αλλά τελικά ματαιώθηκε η προγραμματισμένη φωτογράφιση μόδας γιατί αισθάνθηκε αδιαθεσία και επέστρεψε στη Σανγκάη.

Η Global Times επικαλείται εκπρόσωπο της Εβδομάδας Μόδας της Σανγκάης, ο οποίος λέει ότι ο θάνατός της διερευνάται και αναφέρεται σε ιατρική έκθεση η οποία επισημαίνει η 14χρονη είχε πάθει σηψαιμία.

Η Ντζιούμπα πέθανε περίπου δύο εβδομάδες πριν από τα 15α γενέθλιά της.

Το προφίλ της, το οποίο σήμερα -τρεις μέρες μετά τον θάνατό της- παραμένει στην ιστοσελίδα του πρακτορείου, την δείχνει σε διάφορες πόζες με διαφορετικά ρούχα, αναφέρει ότι έχει καστανά μαλλιά και μάτια και ύψος 1,80.

Όταν το κορίτσι επέστρεψε στη Σανγκάη από την Γιγού, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, πήγε στο σπίτι της για να ξεκουραστεί.

Αλλά επειδή η υγεία της επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με το προσωπικό του ρωσικού προξενείου, ενώ ενημερώθηκε και η οικογένειά της.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα πάντα με το ESEE, αξιωματούχοι του προξενείου και αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο Ruijin και η έφηβη μεταφέρθηκε στην εντατική όπου και κατέληξε το επόμενο πρωί.

Πέραν της Σανγκάης, το πρακτορείο ESEE διαθέτει γραφεία στην γειτονική πόλη Χανγκτζού, στο Πεκίνο, στην ανατολική πόλη Σιαμέν και στο Χονγκ Κονγκ. Το πρακτορείο αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου στη Σανγκάη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News