default-image

Στο έλεος της καταιγίδας «Οφηλία» η Ιρλανδία (video)

Κόσμος
Στο έλεος της καταιγίδας «Οφηλία» η Ιρλανδία (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος της καταιγίδας «Οφηλία» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το νότιο τμήμα της Ιρλανδίας. Η τροπική καταιγίδα θεωρείται, σύμφωνα με τις αρχές η χειρότερη των τελευταίων πενήντα χρόνων. Μέχρι στιγμής μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και μεταφορές.   

Σύμφωνα με τον ιστότοπο in.gr, γυναίκα, ηλικίας 20 ετών περίπου, έχασε τη ζωή της στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ της Ιρλανδίας όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της ως αποτέλεσμα της τροπικής καταιγίδας «Οφηλία», μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΝΤΡΟ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΗΤΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Το RTE ανέφερε πως η γυναίκα ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο και πως ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε επί τόπου καθώς η καταιγίδα άρχισε να πλήττει τη νότια ακτή της Ιρλανδίας.

Περί τα 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Ιρλανδία, όπου η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του στρατού.

Προειδοποίηση έχει εκδοθεί για το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρειο Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Νήσο του Μαν.

Γυναίκα 50 περίπου ετών τραυματίστηκε σοβαρά εξαιτίας της καταιγίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της ωστόσο δεν κρίνεται κρίσιμη.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε περιοχές της Σκωτίας. Στην Ουαλία περίπου 200 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς νερό, εξαιτίας της καταιγίδας «Οφηλία» που έφτασε από τις Αζόρες του Ατλαντικού Ωκεανού, τρεις δεκαετίες μετά τη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε τη Βρετανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News