default-image

Τέλος εποχής για τον Ντάισελμπλουμ, εγκαταλείπει την πολιτική

Κόσμος
Τέλος εποχής για τον Ντάισελμπλουμ, εγκαταλείπει την πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα εγκαταλείψει την πολιτική όταν θα αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση, σε περίπου δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Volkskrant.

Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή που ο Ολλανδός πολιτικός έστειλε στην πρόεδρο της ολλανδικής Βουλής και στην οποία ο ίδιος αναφέρει ότι δεν διαθέτει πλέον τη δυναμική που απαιτείται για να παραμείνει στο κοινοβούλιο ως μέλος του κόμματος των Εργατικών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σημειώνει επίσης ότι οι «Εργατικοί στις τελευταίες εκλογές πλήρωσαν το τίμημα των σκληρών μέτρων λιτότητας που ο ίδιος πέρασε για να βοηθήσει την ολλανδική οικονομία να ανακάμψει».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Ντάισελμπλουμ θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup με τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έχει προεδρεύσει συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης από το 2013 αλλά αναγκάζεται να παραιτηθεί καθώς το κόμμα στο οποίο ανήκει υπέστη μεγάλο πλήγμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατρακυλώντας από τις 38 στις 9 έδρες.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από συζητήσεις 208 ημερών.

«Εχει εξευρεθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε, «πολύ ικανοποιημένος», ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κατά την έξοδό του από μια τελευταία συνάντηση που είχαν στη Χάγη οι ηγέτες των κομμάτων αυτών, επτά μήνες μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News