default-image

Ρώσος βουλευτής: Ο Κιμ να εκτοξεύσει πύραυλο ικανό να πλήξει τις ΗΠΑ

Κόσμος
Ρώσος βουλευτής: Ο Κιμ να εκτοξεύσει πύραυλο ικανό να πλήξει τις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σενάρια που προκύπτουν από τις δηλώσεις του Ρώσου βουλευτή Α. Μορόζοφ είναι τουλάχιστον ανησυχητικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε λοιπόν ο Μορόζοφ, η Βόρεια Κορέα προτίθεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν μετά την συνάντηση που είχε ο ρώσος βουλευτής με υψηλόβαθμους βορειοκορεάτες αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ. «Ετοιμάζονται για νέες δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Μας έδωσαν μέχρι και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μορόζοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Από ότι αντιλαμβανόμαστε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμη πύραυλο μεγάλης εμβέλειας στο άμεσο μέλλον. Και γενικότερα έχουν αρκετά εμπόλεμη διάθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τα λεγόμενα του Μορόζοφ, ο οποίος στις δηλώσεις του δεν διευκρίνισε ποιοι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι του έδωσαν τις πληροφορίες για τις δοκιμές που φαίνεται να σχεδιάζουν.

Την ίδια στιγμή, αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζει μία πυραυλική δοκιμή περίπου στις 10 Οκτωβρίου. Αυτή η ημερομηνία μάλιστα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού συνοδεύεται από την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος της χώρας. Ο ίδιος πάντως, δεν αποκάλυψε τι τύπος πυραύλου πιστεύεται ότι θα εκτοξευθεί, ενώ επεσήμανε ότι στο παρελθόν η Βόρεια Κορέα αρκετές φορές δεν έκανε δοκιμές παρά τις σχετικές ενδείξεις για το αντίθετο.

Οι παραπάνω πληροφορίες όμως, έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες δηλώσεις υψηλόβαθμου αναλυτή της CIA ο οποίος είπε σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ότι η Πιονγιάνγκ πιθανότατα ετοιμάζει κάποια πρόκληση για τις 10 Οκτωβρίου, χωρίς να εξηγήσει τι μορφής θα είναι αυτή…

Πηγή: protagon.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News