default-image

Τρία άτομα στη φυλακή για τις φιάλες αερίου στο Παρίσι

Κόσμος
Τρία άτομα στη φυλακή για τις φιάλες αερίου στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους έχουν φάκελο στην αστυνομία για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε δικαστή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας στο πλαίσιο της έρευνας για τις φιάλες αερίου που βρέθηκαν στο Παρίσι τη νύχτα της 29ης προς την 30η Σεπτεμβρίου.

Οι άνδρες ανακρίθηκαν και προφυλακίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Ο Αμίν Α., ο ξάδελφός του Σαμί Μπ. και ο Αϊμέν Μπ. ηλικίας από 28 έως 30 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας και σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «απόπειρα δολοφονίας από συμμορία σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση», στη συνέχεια φυλακίστηκαν, σύμφωνα με πρόταση της εισαγγελίας του Παρισιού, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τρία μέλη του περιβάλλοντός τους, που επίσης τέθηκαν υπό κράτηση τη Δευτέρα και την Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

«Οι ανθρώπινες και υλικές συνέπειες θα μπορούσαν να είναι δραματικές, χωρίς να γνωρίζουμε επί του παρόντος τους λόγους για τους οποίους αυτό το κτίριο μπορούσε να αποτελεί στόχο», δήλωσε την Παρασκευή ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, σε συνέντευξη Τύπου.

Εκείνη τη νύχτα του Σεπτεμβρίου σήμανε συναγερμός όταν ένας κάτοικος εντόπισε «λίγο πριν από τις 4.30» το πρωί τέσσερις φιάλες αερίου που έφεραν πυροκροτητή ο οποίος ενεργοποιείτο μέσω τηλεφώνου. Οι φιάλες, γύρω από τις οποίες είχε χυθεί πολλή βενζίνη, βρίσκονταν στο ισόγειο του κτιρίου στο οποίο διέμενε ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, μια πλούσια συνοικία της πρωτεύουσας.

Για άγνωστο λόγο, τρεις τηλεφωνικές κλήσεις δεν κατάφεραν να πυροδοτήσουν τον μηχανισμό.

Ο επιχειρησιακός τρόπος και δείγμα DNA του Αϊμέν Μπ. που ελήφθη από το σημείο αυτό, οδήγησαν τους ερευνητές στην εκδοχή των τριών δραστών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News