default-image

Παραλίγο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον Καναδά (video)

Κόσμος
Παραλίγο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον Καναδά (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες νεκρούς ήθελε ο άνδρας που επιχείρησε να πέσει με φορτηγό σε πεζούς στην πόλη Έντμοντον του Καναδά το βράδυ του Σαββάτου, αποτυγχάνοντας ωστόσο να εκπληρώσει τον σκοπό του, καθώς έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας, διακόπτοντας την ξέφρενη πορεία που είχε χαράξει.

Ωστόσο, πρόλαβε να χτυπήσει τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο άγνωστος άνδρας, πριν τη σύγκρουση του οχήματός του με το περιπολικό, είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε αστυνομικό. Ο 30χρονος άνδρας διέφυγε με τα πόδια, ενώ οι καναδικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος και ανακρίνεται. Ο αστυνομικός έχει δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι βρέθηκε μία σημαία του ISIS μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό, καθώς όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. «Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 15 άτομα και δεκάδες άλλοι άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας, ενώ θεωρεί πως έπεσαν και πυροβολισμοί. «Το φορτηγό έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ίσως και με 80 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό και γεμάτο κόσμο δρόμο».

Οι εικόνες από το σημείο μετά την επίθεση αναδεικνύουν την κατάσταση πανικού που επικράτησε...

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News