default-image

Λονδίνο: Υιοθετημένος από πλούσια οικογένεια ο τρομοκράτης

Κόσμος
Λονδίνο: Υιοθετημένος από πλούσια οικογένεια ο τρομοκράτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη δύο υπόπτων για την επίθεση στον σταθμό μετρό Πάρσονς Γκριν στο Λονδίνο έχουν προχωρήσει οι βρετανικές Αρχές.

Σύμφωνα με τη Mirror, οι δύο ύποπτοι φέρεται να ανατράφηκαν από το ίδιο ζευγάρι Βρετανών. Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 18 και 21 ετών, συνελήφθησαν κατά τις έρευνες των Αρχών για το τρομοκρατικό χτύπημα, του οποίου την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 18χρονος, που δεν έχει κατονομαστεί και φέρεται να είναι Ιρακινός, θεωρείται ύποπτος για τη «φύτευση» της βόμβας στον συρμό.

Ο 21χρονος, που ονομάζεται Yahyah Farroukh, είναι Σύρος πρόσφυγας που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα. Οι Αρχές τον συνέλαβαν στο Χάουνσλοου το βράδυ του Σαββάτου.

Και οι δύο πιστεύεται πως έχουν ανατραφεί από τους Πενέλοπε και Ρόναλντ Τζόουνς, οι οποίοι έχουν τιμηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες τους σχετικά με παιδιά και οικογένειες, το 2009.

Ενας τοπικός αξιωματούχος ανέφερε πως ο 18χρονος ήταν ορφανό και ζούσε με το ζευγάρι, έχοντας μετακομίσει στη Βρετανία σε ηλικία 15 ετών μετά τον θάνατο των γονιών του στο Ιράκ.

Οι Αρχές ερευνούν το σπίτι των Τζόουνς για τυχόν ευρήματα.

Το βρετανικό ITV δημοσίευσε, την Κυριακή, βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να κρατά σακούλα ίδια με αυτή που ήταν η βόμβα.

«Είναι αυτός ο τρομοκράτης την ώρα που κατευθύνεται στο σημείο για να πραγματοποιήσει την επίθεση;», διερωτάται.

Ο 21χρονος είχε ποζάρει για selfies μπροστά από τον Big Ben και τον «τροχό της χιλιετίας» (London Eye).

Σε άλλες φωτογραφίες διακρίνεται να καπνίζει σε προκυμαία του Μπράιτον, σε εμπορικό κέντρο καθώς και στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο Φαρούκ πιστεύεται ότι κατάγεται από την Αλ Χαράχ κοντά στη Δαμασκό και διέφυγε από την πατρίδα του στην Αίγυπτο. Στις 23 Νοεμβρίου 2013 ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook τη φωτογραφία μιας σαρακοφαγωμένης ψαρόβαρκας με τη λεζάντα: «το σκάφος με το οποίο πήγαμε από την Αίγυπτο στην Ιταλία». Μέσα σε λίγες μέρες έφθασε στο Κρόιντον της Βρετανίας, έδρα των υπηρεσιών μετανάστευσης της χώρας, οι οποίες ανέθεσαν τη φιλοξενία του στην οικογένεια Τζόουνς και άρχισε να σπουδάζει στο West Thames College.

Στο Instagram έγραφε ότι κάπνιζε «κάθε μέρα χασίς» κι ανήρτησε μια φωτογραφία με τη λεζάντα: «για καλύτερη ζωή χρειάζεσαι χασίς, βότκα και ναρκωτικά.»

?

?

Παράλληλα ανήρτησε και αρκετά μηνύματα κατά του Ισραήλ με το σύνθημα: «σταματήστε την ισραηλινή τρομοκρατία στην Παλαιστίνη.»

Ένας συνταξιδιώτης του στο ταξίδι προς την Ευρώπη μέσω Αιγύπτου, ο Μοχάμεντ Κόνμπους, είπε ότι ο Φαρούκ δεν είχε στενές σχέσεις με τη θρησκεία κι ότι έδειχνε πολύ ώριμος. «Ελπίζω να μην είναι αυτός, αλλά έχω να τον δω τρία χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σ' αυτό το διάστημα. Δεν μοιάζει με τύπο που θα έφτανε ως εκεί.... Φύγαμε γιατί ή κατάσταση χειροτέρευε στην Αίγυπτο και θέλαμε να μάθουμε Αγγλικά και να αρχίσουμε μια νέα ζωή», είπε.

Τα Χριστούγεννα του 2015 ο Φαρούκ φαίνεται ότι επισκέφθηκε μια πρόσφυγα ξαδέλφη του στη Σκωτία και κάποια παιδιά.

?

?

Αλλά στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, έχασε τον πατέρα του κι έπεσε σε βαριά θλίψη, όπως μαρτυρούν οι αναρτήσεις του στο Facebook.

Το τελευταίο διάστημα ζούσε σ' ένα σπίτι στο Στέινς, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου πραγματοποίησε χθες έφοδο η αντιτρομοκρατική.

?

Γείτονες κάνουν λόγο για ένα συμπαθητικό νεαρό που του άρεζαν τα πάρτι και δηλώνουν έκπληκτοι με τη σύλληψή του: «Καθόμασταν μαζί με τη γυναίκα μου κι εκείνον στον κήπο και τρώγαμε παγωτά. Έδειχνε καλό παιδί. Μερικές φορές τον επισκέπτονταν συγγενείς του από το Εδιμβούργο. Είχε τα φώτα του ανοικτά όλη νύχτα, κάθε νύχτα και συχνά καθόταν με τρεις -τέσσερις φίλους του. Μερικές φορές έβγαιναν τα χαράματα στον κήπο με χαλάκια προσευχής. Το άλλο παράξενο είναι ότι δεν έχει έπιπλα στο σπίτι του. Κοιμάται σ' ένα στρώμα και κάθεται στο πάτωμα. Μας τρομάζει η ιδέα ότι τον καλοδεχτήκαμε στη γειτονιά μας», είπε ο 59χρονος Πατ Χοτζ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News