Κόσμος

Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος για την επίθεση στο μετρό

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ταυτοποίησαν έναν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σταθμό Parsons Green, στο μετρό του Λονδίνου, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Όπως έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του καναλιού, Μαρκ Γουάιτ, «οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης».

Αν είχε εκραγεί η βόμβα θα μιλούσαμε για λουτρό αίματος

Εν τω μεταξύ, από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε ένα ακόμα λουτρό αίματος στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό Parsons Green του Λονδίνου.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι δράστες είχαν βάλει την αυτοσχέδια βόμβα σε κουβά με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, τον οποίο πλέον και ερευνά εξονυχιστικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με τη βόμβα.

Όπως μετέδωσε το «Sky News», ειδικοί τονίζουν πως αν τελικά είχε εκραγεί η βόμβα, τότε θα μιλούσαμε για όλεθρο προκαλώντας τεράστιες απώλειες σε ώρα αιχμής.

Αξιωματούχοι συγκρίνουν τη συσκευή αυτή με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2005, όταν τζιχαντιστές προσπάθησαν να ανατινάξουν συρμούς του μετρό του Λονδίνου, αλλά απέτυχαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.

Τρομοκράτες έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να χρησιμοποιήσουν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια ως πυροκροτητές, αν και οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο σημερινός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πολύ ερασιτεχνικός.

«Δεν μοιάζει με τα σοφιστικέ εκρηκτικά του ISIS όπως το τριπεροξείδιο ακετόνης (TATP). Κι αν ήταν, απέτυχε ο πυροκροτητής. Πέραν αυτού, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας ήταν παρόμοιος με εκείνον στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη», δήλωσε στο Sky News o υποστράτηγος Τσιπ Τσάπμαν. Και πρόσθεσε ότι οι Αρχές περιμένουν να δουν αν θα αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος ή κάποια άλλη οργάνωση την ευθύνη.

Πηγή φώτο: Αssociated Press/ Video: Reuters

Σχόλια