default-image

Δολοφόνησαν γνωστή Ινδή δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι της

Κόσμος
Δολοφόνησαν γνωστή Ινδή δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρή από τις σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έπεσε η διακεκριμένη Ινδή δημοσιογράφος, η Γκόρι Λανκές, στην περιοχή της Μπανγκαλόρ στη νότια Ινδία.

Ο κυβερνήτης του κρατιδίου, ο Σινταραμάια, έγραψε στο Twitter ότι είναι «απόλυτα σοκαρισμένος» μετά την είδηση «του φόνου της διάσημης δημοσιογράφου Γκόρι Λανκές. Δεν έχω λόγια για να καταδικάσω αυτό το ειδεχθές έγκλημα». Έκανε λόγο περί «δολοφονίας της δημοκρατίας».

Η Λανκές, διευθύντρια εφημερίδας, ήταν γνωστή για την ανυποχώρητη, επικριτική στάση της απέναντι στην άκρα δεξιά και τους εθνικιστές ινδουιστές.

Η δημοσιογράφος άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της στην Μπανγκαλόρ όταν οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανάκι άνοιξαν πυρ εναντίον της. Δύο από τις σφαίρες τους την πέτυχαν στον θώρακα και στο κεφάλι αντίστοιχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI).

«Μίλησα με τον γενικό διευθυντή της αστυνομίας και του ζήτησα να διεξαχθεί μια ταχεία και σε βάθος έρευνα για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνήτης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τ. Σουνίλ Κουμάρ δήλωσε ότι «άνθρωποι άκουσαν πυροβολισμούς στο σπίτι της» και πρόσθεσε «βρήκαμε άδειους κάλυκες» στον τόπο του εγκλήματος.

Στο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ένα κύμα δολοφονιών ακτιβιστών και πανεπιστημιακών.

Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontieres, RSF), τοποθετεί την Ινδία στην 136η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News