Κόσμος

Άνδρας πήδηξε στις φλόγες σε φεστιβάλ στη Νεβάδα (pics)

Πανικός προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην έρημο της Νεβάδα, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, συμμετέχοντας στο διάσημο φεστιβάλ τέχνης και μουσικής Burning Man, όταν έκπληκτοι είδαν έναν άνδρα να τρέχει και να πηδά στην φωτιά που είχε στηθεί.

Ο Άαρον Τζόελ Μίτσελ, ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στην έρημο Black Rock, παρακολουθούσε το φεστιβάλ μαζί με τη σύζυγό του. Το Σάββατο είχαν πάει στη σημείο όπου είχε στηθεί η πυρά, στην οποία κάηκε, όπως κάθε χρόνο, το ομοίωμα ενός ανθρώπου, σε ένα τελετουργικό από το οποίο έχει πάρει και το όνομά του το Burning Man Festival.

Για άγνωστο λόγο ο 41χρονος παραβίασε την διπλή περίμετρο ασφαλείας και πήδηξε μέσα στις φλόγες, μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να δουν το event.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να τον τραβήξουν από τις φλόγες, όμως τα κομμάτια που φλεγόμενου ομοιώματος που έπεφταν, δυσχαίρεναν τις προσπάθειές τους. Ο 41χρονος ανασύρθηκε τελικά ζωντανός από τη φωτιά, είχε όμως σοβαρά εγκαύματα, γι' αυτό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο κέντρο εγκαυμάτων στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Όμως εκεί, λίγες ώρες αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, ο Μίτσελ δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια