default-image

Καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση στη Βαρκελώνη

Κόσμος
Καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση στη Βαρκελώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, δηλώνοντας συμπαράσταση και αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων και τον Ισπανικό λαό, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να συνδράμει στις ισπανικές αρχές.

Την συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον Ισπανικό λαό εκφράζει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία.

Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν, διαμηνύουν ο βασιλιάς και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας

Τα Ανάκτορα της Ισπανίας και ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση με φορτηγάκι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στον πιο τουριστικό δρόμο της Βαρκελόνης.

"Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν ποτέ έναν ενωμένο λαό που αγαπά την ελευθερία απέναντι στη βαρβαρότητα" έγραψε ο πρωθυπουργός Ραχόι σε μήνυμά του στο Twitter.

"Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη. Η Λα Ράμπλα θα ανήκει και πάλι σε όλους", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βασιλιάς Φίλιππος.

Υπ. Εξωτερικών για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης».

Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει την «αλληλεγγύη της Γαλλίας»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε πριν από λίγο σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την «αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της τραγικής επίθεσης στη Βαρκελώνη», στην Ισπανία.

«Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά την επίθεση αυτή, η οποία σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της καταλανικής κυβέρνησης στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πενήντα, εκ των οποίων 10 σοβαρά.

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Αλληλεγγύη στους πολίτες της Βαρκελώνης»

Την αλληλεγγύη του στους πολίτες της Βαρκελώνης εκφράζει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Τις σκέψεις μας και την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της #Βαρκελώνης και σε όσους βρίσκονται εκεί. Ψυχραιμία και κουράγιο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δ. Αβραμόπουλος: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και συμπαραστεκόμαστε στα θύματα, τις οικογένειές του και στον ισπανικό λαό» ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η συνεχιζόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα καλεί για περισσότερη συνεργασία τα κράτη - μέλη της ΕΕ και την σφυρηλάτηση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα μας. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και ενότητα», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Γιούνκερ: «Ποτέ δε θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα»

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα.

Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης.

Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα».

Την «αποτρόπαιη επίθεση» καταδικάζει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαιη» επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από πενήντα άλλοι, σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με βαθιά θλίψη στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Βαρκελώνη—στεκόμαστε με αλληλεγγύη και φιλία στο πλευρό των Ισπανών», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Τερέζα Μέι: Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα

H Βρετανία, που βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, «στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ισπανίας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη, στην οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φοβερής επίθεσης που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό» τόνισε η Τερέζα Μέι.

«Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, εξέφρασε «την ανησυχία του και τη θλίψη του για την επίθεση στη Βαρκελώνη».

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που επλήγησαν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβεβαιώσουμε εάν υπάρχουν Βρετανοί που έχουν ανάγκη βοήθεια» συμπλήρωσε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν επίσης διατύπωσε μέσω Twitter την αλληλεγγύη των κατοίκων της πόλης του προς τη Βαρκελώνη εναντίον της «μάστιγας της τρομοκρατίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News