Κόσμος

Στην Ελλάδα ο Μακρόν αρχές Σεπτεμβρίου

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πηγή από τα Ηλύσια Πεδία που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την προώθηση μίας βαθύτερης ευρωπαϊκής σύγκλισης.

Συνεργάτες του Μακρόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνουν λόγο για μία «πολύ ευρωπαϊκή» ατζέντα που θα προωθήσει μετά την επιστροφή του από τις διακοπές του στη νότια Γαλλία. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί στη Γαλλία τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μακρόν είναι μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που έχουν ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σε βάθος χρόνου, ώστε να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακάμψει μετά από την πολύχρονη οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα πιέζει τους Ευρωπαίους ομολόγους του να υιοθετήσουν μία πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία και η εναρμόνιση της φορολογίας, έχοντας διαμηνύσει πως η τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας δεν θα πρέπει να αποτελεί ταμπού.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια