Κόσμος

Τι έγραφε σε επιστολή η Ελισάβετ για το θάνατο της Νταϊάνα;

Δύο περίπου εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το θάνατο της αγαπημένης του κόσμου πριγκίπισσας, Νταϊάνας, το φως της δημοσιότητας βλέπει επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Δύο περίπου εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το θάνατο της αγαπημένης του κόσμου πριγκίπισσας, Νταϊάνας, το φως της δημοσιότητας βλέπει επιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ στην έμπιστή της Abel Smith.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η βασίλισσα μέσα από το γράμμα εκφράζει τα συναισθήματά της για τον άδικο χαμό της πριγκίπισσας. Για πρώτη φορά στα χρονικά αποκαλύπτονται τα συναισθήματα της βασιλικής οικογένειας.

Εντύπωση προκαλεί πως μεγάλο μέρος της επιστολής έχει γραφτεί με το χέρι.

«Σας ευχαριστώ πολύ για το γράμμα σας για τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα. Ήταν πράγματι λυπηρό και μια τεράστια απώλεια για τη χώρα. Αλλά η αντίδραση του κόσμου στον θάνατό της και η λειτουργία στο Αββαείο φαίνεται να ένωσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με έναν τρόπο που αποτελεί πηγή έμπνευσης. Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έχουν φανεί πολύ γενναίοι και είμαι πολύ περήφανη για αυτούς. Νομίζω το γράμμα σας ήταν ένα από τα πρώτα που άνοιξα. Τα συναισθήματα παραμένουν τόσο μπερδεμένα. Έχουμε περάσει όλοι μια πολύ άσχημη εμπειρία!».

Ιδιωτικές επιστολές της βασίλισσας σπάνια έρχονται στο φως. Το συγκεκριμένο γράμμα στη Lady Abel Smith βγήκε στο σφυρί αφού εκείνη πέθανε σε ηλικία 90 ετών, το 2005 και βρίσκεται πλέον σε χέρια ιδιώτη.

Λίγο αφότου η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, η Ελισάβετ, μαυροφορεμένη, απηύθυνε διάγγελμα στο λαό για το συμβάν χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή της. Ήταν το βράδυ πριν από την κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

«Μιλάω ως μονάρχης και ως γιαγιά. Aποτίω φόρο τιμής στην Νταϊάνα. Ήταν ξεχωριστός και χαρισματικός άνθρωπος. Σε καλές και κακές στιγμές δεν έχασε ποτέ την ικανότητά της να χαμογελά. Ή να εμπνέει άλλους με τη θέρμη και την ευγένειά της. Τη θαύμαζα και τη σεβόμουν για την ενέργειά της και την αφοσίωσή της στους άλλους. Και ιδιαίτερα για την αφοσίωση στα δυο της αγόρια. Αυτή την εβδομάδα στο Balmoral προσπαθούσαμε όλοι να βοηθήσουμε τον Γουίλιαμ και τον Χάρι να συμβιβαστούν με την καταστροφική απώλεια που όλοι μας υποφέρουμε», είχε πει εμφανώς καταρρακωμένη.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχόλια