default-image

Συνελήφθη ο οδηγός που αιματοκύλισε τη Βιρτζίνια

Κόσμος
Συνελήφθη ο οδηγός που αιματοκύλισε τη Βιρτζίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε ομόφωνα να επιτρέψει στον αρχηγό της αστυνομίας να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης Μάικ Σίγκνερ με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας ότι δεν έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής τα αντίστοιχα μέτρα.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας, μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών. Ακόμη 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση του οχήματος.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη του 20χρονου Τζέιμς Άλεξ Φιλντς που φέρεται να είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Η αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά τρεις νεκρούς και 35 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από την συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαιναν κοντά στο Σάρλοτσβιλ. Δεν έχει διευκρινισθεί αν το περιστατικό αυτό συνδέεται με τα βίαια επεισόδια.

«Τρεις θάνατοι σήμερα και πολλοί τραυματίες», δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ, επικρίνοντας όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση των ακροδεξιών, που είχε ονομαστεί «Ενώστε την Δεξιά» (Unite the Right).

Μέλη της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά.

«Έχω ένα μήνυμα σε όλους τους λευκούς ακροδεξιούς και στους Ναζί που ήρθαν στο Σάρλοτσβιλ σήμερα. Το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό - να πάτε σπίτια σας! Δεν είστε επιθυμητοί σε αυτή την σπουδαία πολιτεία, ντροπή σας! Παριστάνετε τους πατριώτες, αλλά είστε οτιδήποτε άλλο παρά πατριώτες», τόνισε ο Μακόλιφ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει «καμία θέση» για υποστηρικτές ακροδεξιών απόψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο κόσμος που ήρθε εδώ είχε στόχο να προκαλέσει χάος και ταραχές που είχαν αποτέλεσμα τρεις νεκρούς», δήλωσε ο Μαουρίς Τζόουνς, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News