default-image

Τρεις γυναίκες διορίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο του Ιράν

Κόσμος
Τρεις γυναίκες διορίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο του Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος επικρίνεται έντονα επειδή δεν διόρισε γυναίκες υπουργούς, προχώρησε στον διορισμό δύο γυναικών αντιπροέδρων και μιας ειδικής συνεργάτιδας στο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιό του, αναφέρεται σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Η Μασουμέχ Εμπτεκάρ διορίσθηκε αντιπρόεδρος αρμόδια για τις γυναίκες και την οικογένεια, η Λαγιά Ζονεϊντί αντιπρόεδρος αρμόδια για «νομικά ζητήματα» και η Σαχιντόχτ Μολαβερντί ειδική συνεργάτιδα για «τα δικαιώματα των πολιτών».

Το νέο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο του προέδρου περιλαμβάνει συνεπώς μια γυναίκα λιγότερη απ' ό,τι το απερχόμενο, το οποίο είχε τρεις γυναίκες αντιπροέδρους και μια ειδική συνεργάτιδα.

Πρόκειται ακόμη να διοριστούν ένας υπουργός και εννέα αντιπρόεδροι, όμως είναι γνωστό εκ των προτέρων πως δεν θα είναι γυναίκες.

Ο πρόεδρος Ροχανί επικρίθηκε έντονα, ιδιαίτερα από τους μεταρρυθμιστές, επειδή δεν διόρισε γυναίκες σε θέσεις υπουργών και δεν μείωσε τη μέση ηλικία του υπουργικού συμβουλίου του.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των υπουργών είναι τα 58 χρόνια, έναντι των 57 που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση, παρά την παρουσία του υπουργού Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Ζαβάντ Αζαρί Ζαχρομί που είναι 36 ετών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News