default-image

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ δίνουν οι Ιταλοί σε "ροζ" τηλέφωνα

Κόσμος
Οκτώ εκατομμύρια ευρώ δίνουν οι Ιταλοί σε "ροζ" τηλέφωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη σκάνδαλο σείει την Ιταλία. Οι διαστάσεις του δεν από τις πιο εντυπωσιακές, αλλά το περιεχόμενό του προκαλεί σειρά συζητήσεων και σοβαρό προβληματισμό.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Il Giornale, την τελευταία πενταετία σπαταλήθηκαν σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ για ιδιωτική (και άκρως συζητήσιμη) χρήση των κινητών τηλεφώνων που το ιταλικό δημόσιο προσφέρει στα διευθυντικά του στελέχη.

Το ποσό δεν ξοδεύτηκε για επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά, όπως προέκυψε από κοινοβουλευτική έρευνα, για προσωπικού χαρακτήρα ανάγκες και «ενδιαφέροντα»: σε μεγάλο βαθμό για συνδέσεις με διαδικτυακές πύλες πορνογραφικού περιεχομένου και ανάλογες «καυτές τηλεφωνικές γραμμές».

Παράλληλα, χρήματα του δημοσίου ξοδεύτηκαν για να διαβάσουν μέσω κινητού οι ενδιαφερόμενοι ωροσκόπια, για συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιρικών ματς και σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά και για το «κατέβασμα» από το διαδίκτυο σειράς συνταγών μαγειρικής.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι κάποιοι μπορεί να μην ευθύνονται γι' αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, αφού μερικές φορές αρκεί να απαντήσεις σε ένα μήνυμα sms ή να κάνεις «κλικ» πάνω σε «μπάνερ» ιστοσελίδας για να ενεργοποιήσεις μια προσφορά επί πληρωμή.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι είναι αθώοι και ποιοί ανώτεροι υπάλληλοι δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθούν επιπόλαιοι και ασυνείδητοι.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News