default-image

Έκλεψαν τη χρυσό αντίγραφο από τη σεληνάκατο του Άρμοστρονγκ

Κόσμος
Έκλεψαν τη χρυσό αντίγραφο από τη σεληνάκατο του Άρμοστρονγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα χρυσό αντίγραφο της σεληνακάτου της αποστολής Apollo 11, που είχε προσφέρει ο γαλλικός οίκος Cartier στον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη, κλάπηκε από το μουσείο Νιλ Άρμστρονγκ στη Γουαπακονέτα.

Η σεληνάκατος, από μασίφ χρυσό, ύψους 15 εκατοστών, είναι "εξαιρετικά σπάνια" αφού ο διάσημος οίκος είχε φτιάξει μόνο τρία αντίγραφα, ένα για τον καθένα από τους τρεις αστροναύτες της αποστολής: τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον Μπαζ Όλντριν και τον Μάικλ Κόλινς.

"Είναι αδύνατον να καθορίσουμε την αξία του αντικειμένου" ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Η κλοπή έγινε πιθανότατα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στο μικρό μουσείο που είναι αφιερωμένο στο διασημότερο τέκνο αυτής της μικρής κοινότητας του Οχάιο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η είσοδος του κτιρίου είχε παραβιαστεί και ότι η σεληνάκατος είχε κάνει... φτερά.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τους αστυνομικούς της Γουαπακονέτα συμμετέχουν η πολιτειακή αστυνομία και το FBI.

Οι συλλέκτες διαστημικών αντικειμένων λατρεύουν και αναζητούν με πάθος οτιδήποτε έχει να κάνει με τους αστροναύτες της πρώτης σεληνιακής αποστολής. Ένα σακουλάκι που είχε χρησιμοποιήσει το Νιλ Άρμστρονγκ για να συλλέξει σεληνιακή σκόνη πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News