default-image

Πίσω στους εποικισμούς της Παλαιστίνης κάνει το Ισραήλ

Κόσμος
Πίσω στους εποικισμούς της Παλαιστίνης κάνει το Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ακύρωσε την έγκριση που είχε δώσει σε ένα σχέδιο κατασκευής πολλών χιλιάδων κατοικιών για τους Παλαιστίνιους στην πόλη Καλκιλίγια στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Το σχέδιο, που είχε καταρτιστεί από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προέβλεπε την κατασκευή πολλών νέων κατοικιών από την Καλκιλίγια που βρίσκεται υπό παλαιστινιακό έλεγχο έως μια περιοχή της Δυτικής Όχθης υπό ισραηλινό έλεγχο.

Το σχέδιο αποτελούσε μια κίνηση καλής θέλησης του Ισραήλ για να «αποζημιώσει» τους κατοίκους της Καλκιλίγια, «της πιο ήρεμης πόλης της Δυτικής Όχθης τα τελευταία δύο χρόνια», είχαν δηλώσει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού σε συνέντευξή τους στον ιστότοπο Ynet.

Οι υπουργοί που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας είχαν αρχικά εγκρίνει το σχέδιο, όμως το επανεξέτασαν χθες Τετάρτη υπό την πίεση ενός υπουργού που τάσσεται υπέρ της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών, ο οποίος ήταν απών κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε να μεταθέσει την απόφαση στην ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα σε δέκα ημέρες, σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News