Κόσμος

Ο πρώτος μουσουλμανικός γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων (video)

Ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων είναι γεγονός και πραγματοποιήθηκε χτες στη Βρετανία. Μάλιστα, το νεαρό ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, στο Δημαρχείο της πόλης, φορώντας παραδοσιακές στολές του Μπαγκλαντές και δίνοντας το μήνυμα ότι κανείς μπορεί αν είναι και ομοφυλόφιλος και μουσουλμάνος.

Ο Ζαχίντ Καουντχέρι μιλώντας στις βρετανικές «Express» και «Star» είπε ότι πάντα αισθανόταν ως το «μαύρο πρόβατο» της μπαγκλαντεσιανής μουσουλμανικής οικογένειάς του, τού έκαναν μπούλινγκ στο σχολείο, έχει δεχθεί επιθέσεις από άλλους μουσουλμάνους και τού έχει απαγορευθεί η είσοδος στο τοπικό τζαμί.

Ανέφερε ακόμη ότι παρότι ήταν γκέι προσπάθησε να αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό και για το λόγο αυτό πήγε στα θρησκευτικά προσκυνήματα στη Σαουδική Αραβία και στο Μπαγκλαντές αλλά σύντομα έγινε αυτοκτονικός και προσπαθούσε να κάνει κακό στον εαυτό του. Όλα αυτά μέχρι να συναντήσει τον Sean Rogan, σημερινό σύζυγό του.

Το ζευγάρι ζει μαζί από το 2015 και ο Ζαχίντ Κάουντχέρι έκανε πρόταση γάμου στον καλό του πέρυσι, στην ημέρα των γενεθλίων του.

Ο Ζαχίντ Κάουντχέρι είπε: «Το κάναμε για να δείξουμε σε όλους ότι δεν μας νοιάζει. Η οικογένειά μου δεν ήθελε να έρθει στο γάμο, δεν ήθελαν να το δουν, είναι τόσο ενοχλητικό για εκείνους. Θεωρούν ότι είναι ασθένεια η οποία μπορεί να θεραπευτεί, μερικές οικογένειες εξακολουθούν να το ονομάζουν ''φάση''.

Θέλω να πω σε όλους όσους περνούν τα ίδια ότι είναι οκ, θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορείτε να είστε και ομοφυλόφιλοι και μουσουλμάνοι».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια