default-image

Τι σχέση έχουν οι καφέ αγελάδες με το σοκολατούχο γάλα;

Life
Τι σχέση έχουν οι καφέ αγελάδες με το σοκολατούχο γάλα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αλήθεια πως η σύγχρονη αμερικανική πολιτική σκηνή παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς εξελίσσονται σπάνιες διεργασίες, συμμαχίες και άλλες ζυμώσεις, τόσο στο επίπεδο των εκλεγμένων αντιπροσώπων, όσο και στις ισορροπίες στο ίδιο το εκλογικό σώμα, και στις προοπτικές νέων κοινωνικών οργανώσεων.

 Την ίδια ώρα, όμως, η αμερικανική κοινωνία χαρακτηρίζεται από ορισμένα στοιχεία, τα οποία δεν φαίνονται αμέσως συνδεδεμένα με την πολιτική επικαιρότητα, παρ' ότι η σχέση τους είναι δεδομένη.

Η αμερικανική κοινωνία είναι βιομηχανοποιημένη, και πολλοί άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί για γενεές από βασικές λειτουργίες της καθημερινότητας και της κοινωνικής πραγματικότητας, όπως για παράδειγμα από την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Πολλοί Αμερικανοί βλέπουν τα ζώα, από τα οποία προέρχονται οι τροφές τους, αποκλειστικά και μόνο στις συσκευασίες που στοιβάζονται στα ράφια των super markets, ενώ δεν είναι λίγοι και όσοι δεν συνδέουν τα ζώα με τα αντίστοιχα προϊόντα τους.

Όσο απίθανο και αν ακούγεται αυτό, μία πρόσφατη έρευνα παρατήρησε το εντυπωσιακό φαινόμενο, κατά το οποίο 7 στους 100 ενήλικες Αμερικανούς όχι μόνο δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς φτιάχνεται το σοκολατούχο γάλα, αλλά είναι πεπεισμένοι πως το παράγουν οι καφέ αγελάδες.

Και αν το ποσοστό στην έρευνα του Κέντρου Καινοτομίας της Αμερικανικής Γαλακτοκομίας δεν ακούγεται τόσο σημαντικό, σκεφθείτε ότι αντιστοιχεί σε 16.400.000 ενήλικες Αμερικανούς. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μία άλλη έρευνα είχε ανακαλύψει πως 1 στους 5 ενήλικες δεν γνώριζε ότι τα χάμπουργκερ φτιάχνονται από βοδινό κρέας.

Οι ειδικοί τονίζουν την έλλειψη παιδείας σε μικρές ηλικίες, την οποία κατηγορούν για την αποκλειστική σύνδεση των τροφίμων με την τυποποιημένη, συσκευασμένη εικόνα τους. Συγχρόνως, επισημαίνουν πως όσοι ζουν σε γεωργικές κοινότητες ξέρουν περισσότερα για την προέλευση των τροφών τους, όπως περισσότερα γνωρίζουν και γενικά όσοι έχουν διαθέτουν καλύτερη παιδεία και υψηλότερα εισοδήματα.

Και πάλι, οι μικρές ηλικίες χαρακτηρίζονται από σημαντική άγνοια, καθώς μια ομάδα ερευνητών που επικεντρώθηκε σε ηλικίες μέχρι 12 χρονών, παρατήρησε ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά δεν γνώριζαν ότι τα κρεμμύδια και τα μαρούλια ήταν φυτά. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, 4 στους 10 δεν γνώριζαν από το κρέας ποιου ζώου φτιάχνονται τα χάμπουργκερ, και 4 στους 10 δεν γνώριζαν ότι το τυρί φτιάχνεται από γάλα.

Πηγή: ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News