default-image

Προχωρά το Ισραήλ στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του

Κόσμος
Προχωρά το Ισραήλ στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Karish και Tanin υπέβαλε σήμερα στην κυβέρνηση του Ισραήλ η Energean Oil & Gas.

Το σχέδιο υποβλήθηκε μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία έχει αποκτήσει το 100% των δύο κοιτασμάτων, τα οποία, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, διαθέτουν 2,7 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 41 εκατ. ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων, δηλαδή συνολικά 531 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

Η ανάπτυξη του Karish προβλέπει την πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων με τη χρήση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης, η οποία θα εγκατασταθεί 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές και θα έχει τη δυνατότητα να παραδίδει στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου 400 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως.

Η σύνδεση με το σύστημα μεταφοράς θα πραγματοποιηθεί μέσω υποθαλάσσιου αγωγού. Η επένδυση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish είναι της τάξης των 1,3 έως 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2020.

Θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του κοιτάσματος Tanin, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν έξι γεωτρήσεις με τη χρήση της ίδιας πλωτής μονάδας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, επισημαίνει:

«Η υποβολή του σχεδίου ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ συνιστά την επίτευξη ενός ακόμη στόχου που η Energean έχει θέσει, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ανταγωνισμό στην ισραηλινή αγορά προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών του Ισραήλ και, βεβαίως, να πραγματοποιήσει το όραμά της να καταστεί η ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

» Επόμενοι στόχοι είναι η σύναψη νέων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ και η λήψη της οριστικής επενδυτικής απόφασης εντός του έτους. Έχοντας ξεκινήσει από τον Πρίνο της Καβάλας με τη μοναδική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η Energean Oil & Gas εξάγει πλέον τεχνογνωσία σε μία ευρύτερη περιοχή με τεράστια γεωπολιτική σημασία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News