default-image

Η πριγκίπισσα που αυτοκτόνησαν 13 άνδρες για εκείνη

Κόσμος
Η πριγκίπισσα που αυτοκτόνησαν 13 άνδρες για εκείνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να μη... σας γεμίζει το μάτι, όμως αυτή ήταν η πιο περιζήτητη πριγκίπισσα του Ιράκ τον 19ο αιώνα. Το όνομά της Άνις Οντ Ντόουελ και έκανε 150 άνδρες να τη ζητήσουν σε γάμο και 13 να αυτοκτονήσουν.

Δεν ήταν αντικειμενικά όμορφη, όμως καταγόταν από βασιλική οικογένεια και είχε τεράστια πατρογονική περιουσία. Παράλληλα, κόντρα στα δεδομένα της εποχής, ήταν πολύ μορφωμένη.

Η εξυπνάδα της ήταν τέτοια που η οικογένειά της την συμβουλευόταν για τη διακυβέρνηση της χώρας και τη διαχείριση των πόρων, ενώ ήταν ιδιαίτερα ικανή και στη διπλωματία. Είχε το ταλέντο να λύνει ειρηνικά οποιοδήποτε πρόβλημα, αποτρέποντας πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Οι επίδοξοι γαμπροί κι ο γάμος

Με το στυλ της, λοιπόν, και την εξυπνάδα της είχε τόση πέραση στο αντίθετο φύλο και ήταν τόσο περιζήτητη που 13 επίδοξοι γαμπροί έφτασαν μέχρι και στην αυτοκτονία, όταν τους απέρριψε.

Μόλις η Άνις έφτασε σε ηλικία γάμου, την πλησίασαν πάνω από 150 υποψήφιοι μνηστήρες, απ' όλα τα γύρω βασίλεια.

Εκείνη, όμως, έναν ξεχώρισε και παντρεύτηκε: τον Πέρση βασιλιά Νασέρ αλ-Ντιν Σαχ Καζάρ. Ο Νασέρ, βέβαια, είχε πολλές άλλες γυναίκες, ακολουθώντας τη θρησκεία και την παράδοσή του, η Άνις, όμως, ήταν εκείνη που αγαπούσε περισσότερο και ξεχώριζε ως εκλεκτή της καρδιάς του. Εκείνη, μάλιστα, είχε τον πρώτο λόγο απ' όλες τις συζύγους του.

Πηγή: star.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News