default-image

Λονδίνο: 7 oι νεκροί, επέστρεψε ο τρόμος στη Βρετανία (pics)

Κόσμος
Λονδίνο: 7 oι νεκροί, επέστρεψε ο τρόμος στη Βρετανία (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνεβαίνει ο αριθμός των νεκρών μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες Σάββατο το βράδυ στην καρδιά του Λονδίνου. Δράστες έριξαν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού επιτεθούν με μαχαίρια εναντίον περαστικών στη γειτονική περιοχή Μπόροου Μάρκετ, όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή τo neakriti.gr.

Ο αρχικός αριθμός των έξι θυμάτων αυξήθηκε κατά ένα το πρωί της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΕΖΟΥΣ

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σύμφωνα με το thetoc.gr σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία επεσήμανε ότι έχει παράσχει βοήθεια σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου.

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί το συμβάν «τρομοκρατική επίθεση». Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώνεται στη Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών και σημειώνεται λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου και λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Η αστυνομία εκλήθη λίγο μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδας) στη Γέφυρα του Λονδίνου, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα όχημα που έπεσε πάνω στο πλήθος.

Η τροχαία ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν πολλά θύματα», χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για την κατάστασή τους, έπειτα από αυτό το συμβάν «στο οποίο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν ένα όχημα και ένα μαχαίρι».

Η αστυνομία του Λονδίνου στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν δύο ακόμη επιθέσεις, στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ, που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα, και στο Βόξολ. Η τελευταία επίθεση αποδείχθηκε ότι δεν συνδέεται με τις δύο πρώτες.

Σε κρίσιμη κατάσταση τραυματίες

Τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι υπάρχουν τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών στην επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Τέσσερις συμπατριώτες μας είναι τραυματισμένοι και φαίνεται ότι ένας εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση», επεσήμανε ο Λε Ντριάν.

«Η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει βοήθεια», διαβεβαιώνουν τα Ηλύσια στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν «ενισχυθεί», ώστε οι Γάλλοι που βρίσκονται στο Λονδίνο να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Δύο Αυστραλοί επηρεάστηκαν άμεσα από την επίθεση

Δύο Αυστραλοί επηρεάστηκαν άμεσα από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ένα από τα θύματα έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, επεσήμανε ο Τέρνμπουλ, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση του δεύτερου προσώπου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Σε τεχνητό κώμα βρίσκεται ένας σοβαρά τραυματίας από τη Νέα Ζηλανδία

Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία που τραυματίστηκε στη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Όλιβερ Ντόουλινγκ από το Κράισττσερτς είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Η αδελφή του Φρέντι δήλωσε ότι πλέον είναι σε τεχνητό κώμα, αφού τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στομάχι. Κανένα από τα ζωτικά του όργανα δεν έχει πληγεί, εξήγησε η ίδια.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε αναφερθεί στην «πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας» σε ανακοίνωσή της.

«Πυροβολισμοί ακούστηκαν» στο Μπόροου Μάρκετ, επεσήμανε η αστυνομία, ενώ σε μια φωτογραφία που τράβηξε περάστικός φαίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων φορά ένα παντελόνι παραλλαγής και μια ζώνη στην οποία φαίνονται μια σειρά από κυλινδρικά αντικείμενα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις κοντινές περιοχές.

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα χθες κάλεσε τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των «Σταυροφόρων» στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Το χρονικό

"Το λευκό βαν πήγαινε με ταχύτητα 50 μίλια την ώρα και έπεσε πάνω σε περαστικούς που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο" ανέφερε στο BBC ο ρεπορτερ του καναλιού Holly Jones. "Πέρασε από δίπλα μου και μετά χτύπησε 5 ή 6 ανθρώπους" πρόσθεσε.

Επίθεσεις με μαχαίρια

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα αργότερα, και δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στην αγορά του Borough. Σύμφωνα με το CNN, δύο άνδρες εισέβαλαν σε εστιατόριο στην αγορά του Borough κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου και μαχαίρωσαν άλλους άνδρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News