default-image

Φονικές πλημμύρες & κατολισθήσεις στη Σρι Λάνκα, 146 νεκροί

Κόσμος
Φονικές πλημμύρες & κατολισθήσεις στη Σρι Λάνκα, 146 νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 146 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την Σρι Λάνκα, εξαιτίας των μουσώνων μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κέντρο διαχείρισης κρίσεων (DMC) στην αναφερόμενη χώρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του κέντρου, 112 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ οι πλημμύρες επηρέασαν τη ζωή 442.000 ανθρώπων.

Δυνάμεις του στρατού έχουν επιστρατευθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες. Οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις της Παρασκευής προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες και κατολισθήσεις που έχουν πλήξει το νότιο και το δυτικό τμήμα της νήσου τα τελευταία 14 χρόνια.

Το κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αυξήθηκε στους 146. Άλλοι 112 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ οι πλημμύρες επηρέασαν τη ζωή 442.000 ανθρώπων.

«Στην πλειονότητά τους τα θύματα απεβίωσαν εξαιτίας κατολισθήσεων. Πολύ λίγοι πνίγηκαν», δήλωσε ο Ρατζίθα Σεναράτνε, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Υγείας.

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και οι περισσότεροι από αυτούς φιλοξενούνται σε προσωρινά καταλύματα.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News