Κόσμος

"Φυσιολογικές" για σύμβουλο του Τραμπ οι επαφές με τη Ρωσία

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ. Μακμάστερ υποστήριξε σήμερα ότι οι επικοινωνίες μέσω ανεπίσημων διαύλων είναι κάτι το "φυσιολογικό", όταν του ζητήθηκε, στο περιθώριο της συνόδου της G7, να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Τζάρεντ Κούσνερ προσπάθησε να οργανώσει έναν παρασκηνιακό δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία προν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μακμάστερ απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για την περίπτωση του Κούσνερ, ο οποίος έχει αναλάβει μια θέση άμισθου συμβούλου του Τραμπ.

Όταν όμως ρωτήθηκε αν θα τον ανησυχούσε η πιθανότητα κάποιος στην κυβέρνηση να προσπαθούσε να συγκροτήσει έναν ανεπίσημο δίαυλο επικοινωνίας με τη ρωσική πρεσβεία ή με το Κρεμλίνο, απάντησε "όχι".

"Έχουμε παρασκηνιακές επικοινωνίες με κάποιον αριθμό (χωρών). Γενικά μιλώντας για τις επικοινωνίες μέσω ανεπίσημων διαύλων, αυτό που σου επιτρέπουν να κάνεις είναι να επικοινωνείς με διακριτικό τρόπο", σχολίασε.

Την περασμένη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η πρόταση για τη συγκρότηση ενός τέτοιου διαύλου επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ του Μάικ Φλιν -του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Μακμάστερ- και του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον πριν αναλάβει πρόεδρος ο Τραμπ.

Την Παρασκευή η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι ο Κούσνερ συμμετείχε σε αυτήν τη συζήτηση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια