default-image

Πέθανε ο "Φονιάς των βάλτων", βασάνιζε και σκότωνε παιδιά

Κόσμος
Πέθανε ο "Φονιάς των βάλτων", βασάνιζε και σκότωνε παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 79 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο Ίαν Μπράντι, ο

"φονιάς των βάλτων". Ο Μπράντι πέθανε στην ψυχιατρική κλινική Ashworth Hospital όπου κρατείτο από το 1985 και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, οι υπεύθυνοι της κλινικής δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα αίτια του θανάτου του.  

Ο Μπράντι ήταν ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Βρετανίας, μαζί με τη συνεργό και σύντροφό του Μίρα Χίντλεϊ, είχαν βασανίσει και σκοτώσει πέντε παιδιά τη δεκαετία του '60, τρία παιδιά ηλικίας 10-12 ετών και δύο εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών, αποτελώντας το πρώτο ζευγάρι κατά συρροή δολοφόνων που έδρασε στη Μεγάλη Βρετανία. Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα μεταξύ του 1963 και του 1965.

Ο αδίστακτος δολοφόνος στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει απεργίες πείνας ζητώντας να τον αφήσουν να πεθάνει, αλλά του είχε χορηγηθεί υποχρεωτική τροφή "λόγω σχιζοφρένειας".

Και οι δύο ονομάστηκαν "Δολοφόνοι των Βάλτων", καθώς τέσσερις από τις σορούς των θυμάτων τους τις έθαψαν στο βάλτο Σάντλγουορθ, έξω από το Μάντσεστερ, ωστόσο ένα πτώμα, ενός 12χρονου αγοριού, δεν βρέθηκε ποτέ μιας και η Χίντλι δεν αποκάλυψε την τοποθεσία όπου το έθαψαν.

Μάιρα Χίντλεϊ, διαβόητη δολοφόνος μικρών παιδιών στο Μάντσεστερ στα μέσα της δεκαετίας του '60 μαζί με τον σύντροφό της, Ίαν Μπράντι, ο βρετανικός Τύπος την αποκάλεσε την «πιο μοχθηρή γυναίκα στη Βρετανία»

Η φριχτή τους δράση

Η μέθοδός τους, σύμφωνα με το news247.gr ήταν η εξής: Η Χίντλι παρέσυρε τα παιδιά, καθώς εκείνα την εμπιστεύονταν λόγω της εμφάνισης της και των πραγμάτων που τους υποσχόταν, ανάλογα με την ηλικία τους. Τα οδηγούσε στο αυτοκίνητό της, ζητώντας τη να τη βοηθήσουν να κουβαλήσει πράγματα, ή τάζοντας τους παιχνίδια.

Ο Μπράντι ακολουθούσε με τη μηχανή του ή ήταν κρυμμένος στον τόπο όπου οδηγούνταν τα παιδιά. Στις πρώτες δύο δολοφονίες είχε βιάσει και σκοτώσει μόνος του τα θύματα του. Η Χίντλι εμπλέκεται ενεργά στις δολοφονίες από το τρίτο θύμα και μετά. Η ίδια είχε κινηματογραφήσει τη 10χρονη Λέσλι Αν Ντόουνι, την ώρα που το κοριτσάκι εκλιπαρούσε να το αφήσουν να γυρίσει στη μητέρα του.

Τους δύο δολοφόνους κατέδωσε στις αρχές ο "γαμπρός" της Χίντλι, ο 17χρονος Ντέιβιντ Σμιθ, τον οποίο ο Μπράντι προσπάθησε να μυήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο Σμιθ θαύμαζε τον Μπράντι και συζητούσε για φόνους και βιασμούς μαζί του. Στο ημερολόγιό του βρέθηκαν γραμμένες φράσεις "όπως ο φόνος είναι χόμπι" και "υπέρτατη ηδονή". Όταν, όμως, ο Μπράντι είπε στον νεαρό Σμιθ ότι έχει διαπράξει φόνο στην πραγματικότητα, ο Σμιθ δεν τον πίστεψε. Έτσι, "κέρδισε" μια πρόσκληση για τη δολοφονία του συνομηλίκου του, Έντουαρντ Έβανς, τον οποίο είχε φυλακίσει το σατανικό ζευγάρι.

Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια του Σμιθ, ο οποίος δεν άντεξε όσα είδε. Την επόμενη ημέρα περιέγραψε στη σύντροφο του, αδελφή της Χίντλι, όσα είδε. Οι δύο τους ειδοποίησαν την αστυνομία, βάζοντας τέλος στην εγκληματική δραστηριότητα των "δολοφόνων των βάλτων".

Η Χίντλεϊ συνελήφθη όταν η Αστυνομία βρήκε αποδεικτικά στοιχεία στη βαλίτσα της, στο σταθμό του Μάντσεστερ. Ένα από αυτά ήταν η βιντεοκασέτα από τη δολοφονία της Λέσλι Αν Ντόουνι.

Η Μάιρα Χίντλι πέθανε στη φυλακή στις 15 Νοεμβρίου 2002, σε ηλικία 60 ετών. Το 2006, προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, στο οποίο η αστυνόμος Σάρα Ουίλκινσον δηλώνει πως αυτό που θυμάται έντονα από τη Χίντλεϊ, είναι η δίκη της. Κατά τη διάρκεια της απαγγελίας των κατηγοριών, η Χίντλεϊ καθόταν αμέριμνη, τρώγοντας κέικ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News