default-image

Πούτιν: H Κίνα δεν θα «απορροφήσει» την ρωσική οικονομία

Κόσμος
Πούτιν: H Κίνα δεν θα «απορροφήσει» την ρωσική οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ρωσία δεν είναι η χώρα εκείνη που φοβάται κάτι. Και είναι απολύτως σαφές ότι οι ενέργειες της Κίνας δεν προσβλέπουν σε καμία απορρόφηση», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο ερώτημα που του τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο μετά το τέλος της επίσκεψης του, και συγκεκριμένα αν φοβάται μήπως η κινεζική οικονομία απορροφήσει την Ρωσία.

«Από κοινού παίρνουμε τις αποφάσεις. Και δεν παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες είναι για μας επιβλαβείς . Καταλήγουμε μόνο σ' εκείνες τις προτάσεις, οι οποίες έχουν όφελος για μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Αμαρτία είναι να μην αξιοποιούμε εκείνες τις δυνατότητες που ανακύπτουν λόγω αυτής της συνεργασίας, είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος. «Η Ρωσία είναι μια χώρα ανοιχτή για συνεργασία με όλες τις χώρες και η Κίνα δείχνει σε όλους σήμερα ότι είναι ανοιχτή σε όλον τον κόσμο» παρατήρησε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη είχε συναντήσεις γι' αυτό το θέμα με τους εκπροσώπους ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News