default-image

Θύμα χάκερ ο Μακρόν, τι ζητά η ομάδα του

Κόσμος
Θύμα χάκερ ο Μακρόν, τι ζητά η ομάδα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επιτροπή Ελέγχου της Προεκλογικής Εκστρατείας ζήτησε σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες να μην αναμεταδίδουν το περιεχόμενο των εσωτερικών εγγράφων που υποκλάπηκαν από την ομάδα του Εμανουέλ Μακρόν και τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από «κυβερνοεπίθεση».

Η επιτροπή αυτή συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε μετά «την κυβερνοεπίθεση που υπέστη η προεκλογική ομάδα του Μακρόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Πολλά gigabyte εσωτερικών εγγράφων (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λογιστικά έγγραφα και άλλα) της προεκλογικής ομάδας του Μακρόν δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή το βράδυ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αναμεταδόθηκαν από πολλούς λογαριασμούς που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά, λίγα λεπτά πριν το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας.

Η επιτροπή «υπογραμμίζει ότι η μετάδοση ή η αναμετάδοση αυτών των δεδομένων, που έχουν αποκτηθεί παρανόμως και στα οποία ίσως να έχουν αναμειχθεί ψευδείς πληροφορίες μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις».

«Μία ημέρα πριν τη πιο σημαντική ψηφοφορία για τους θεσμούς μας, καλούμε το σύνολο των εργαζόμενων και των χρηστών των ιστότοπων και των κοινωνικών δικτύων (…) να επιδείξουν πνεύμα ευθύνης και να μην μεταδώσουν το περιεχόμενό τους, προκειμένου να μην αλλοιώσουν τη γνησιότητα της ψηφοφορίας», προειδοποιεί η επιτροπή.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες, πριν το επίσημο κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μακρόν εμφανιζόταν να κερδίζει με 61,5% ως 63%, έναντι 37% με 38,5% για τη Μαρίν Λεπέν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News